Nea Radio

Inviteres med videre

Selbu sykehjem og helsesenter Foto: Andreas Reitan

Selbu, Stjørdal og fire andre kommuner er med i et forsøk med statlig finansiering av omsorgstjenesten. Forsøket skulle opprinnelig vare fram til mai 2019. Nå inviterer regjeringen kommunene til å delta ut 2022.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Vi ser at forsøket viser gode resultater. Ansatte melder om økt kompetanse, at de forstår brukerens behov og situasjon bedre, og at de samarbeider bedre innad i kommunene. Det er viktig for at eldre skal få et godt og trygt tilbud. Regjeringen vil derfor utvide forsøksperioden og inviterer kommunene til å delta ut 2022, sier eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen.

Økt likebehandling?

Målet med ordningen er å teste ut om statlig finansiering av omsorgstjenesten kan bidra til økt likebehandling over kommunegrensene og sikre at brukernes behov dekkes på en bedre måte enn i dag.

De seks kommunene som i dag deltar er Stjørdal, Os, Hobøl, Lillesand, Spydeberg, Selbu. I tillegg inviteres de kommunene de eksisterende forsøkskommunene skal slå seg sammen med til å delta. Regjeringen har i statsbudsjettet for 2019 foreslått å bevilge 111,8 millioner til å forlenge forsøksperioden.

Påvirke morgendagens omsorgstjenester

Regjeringen ønsker at staten skal ta et større ansvar for å øke kvaliteten i omsorgstjenestensamt sikre kompetanse og kapasitet i helse- og omsorgssektoren. Formålet med forsøksordningen er å se om statlig finansiering av omsorgstjenestene gir økt likebehandling på tvers av kommunegrenser og riktigere behovsdekning.

- De kommuner som blir med i prosjektet får derfor mulighet til å påvirke morgendagens omsorgstjenester, og bidra til å skape økt likhet
og bedre kvalitet i tildeling av omsorgstjenester. Forsøket omfatter alle omsorgstjenester og brukergrupper, heter det i invitasjonsbrevet til kommunene fra Helsedirektoratet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...