Nea Radio

- Nei til regjeringens forslag om eiendomsskattekutt!

Ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad. Foto: Stian Elverum

Ordførerne i Værnesregionen ønsker i gi et klart og tydelig innspill når det gjelder regjeringens forslag om bortfall av eiendomsskatteutskriving på verk og bruk:

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.10.2017 kl 17:26

LESERINNLEGG: Ordførerne i Værnesregionen ønsker i gi et klart og tydelig innspill når det gjelder regjeringens forslag om bortfall av eiendomsskatteutskriving på verk og bruk.

Hør intervju med Selbuordfører Ole Morten Balstad lengre ned:

Å frita blant annet kraftlinjer, basestasjoner etc. for eiendomsskatt vil gi store tap for mange av kommunene innenfor Værnesregionen. Dette er penger som nær sagt utelukkende vil gi en økonomisk fordel for statlige selskaper, og en bevisst flytting av kompensasjonsmidler for installasjoner vi har gitt storsamfunnet muligheten til å installere innenfor våre kommunegrenser, fra kommune til stat.

Vi ser helt klart behovet for en gjennomgang av regelverket for beskatning av maskiner og installasjoner, som også er en del av denne formen for eiendomsskatt. Denne endringen kan imidlertid ikke tas over natta i et statsbudsjett, men være et resultat av et lengre utredningsarbeid som belyser alle sider ved akkurat denne formen for beskatning.

Et annet moment som forsterker vridningen av inntekter fra kommune til stat er at grunnrenteskatten nok en gang økes, nå med 1,4% til 35,7%, med argument om å kompensere statens skattebortfall som følge av redusert sats for selskapsskatten. Grunnrenteskatten kommer til direkte fradrag i eiendomsskattegrunnlaget, noe som igjen reduserer eiendomsskatten til kommunene.

I tillegg krever vi at endringen kapitalseringsrenten som var mye belyst både i fjor, under valgkampen, og nå, gjennomføres. Det er ingen fornuft i at denne renten står på stedet hvil, og det er heller ingen fornuft i at verdien på vannkraftanlegg er redusert med 87 milliarder kroner fra 2016 til 2018, utelukkende på grunn av en rentesats som ikke er endret i samsvar med renteutviklingen ellers i samfunnet.

Ivar Vigdenes
Kari Anita Furunes
Ingrid Aune
Ole Bjarne Østby
Trine Haug
Ole Morten Balstad

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...