Nea Radio

Nea Radio

Går ut mot eiendomsskatt for hytteeiere

Urimelig: Politiker og hytteeier Tommy Reinås, mener at den foreslåtte eiendomsskatten på fritidseiendommer i Tydal kommune er både usosial og uklok. Foto: Anne Gundersen

Eiendomsskatten på hytter i Tydal er usosial, urimelig og uklok, mener hytteeier og Stjørdalspolitiker Tommy Reinås (MDG).

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Tydal kommune har til nå kun hatt eiendomsskatt på verk og bruk. Når rådmannen nå står overfor behandlingen av det som karakteriseres som et stramt årsbudsjett for 2018, har forslaget om en utvidet eiendomsskatt på 2 promille for all fast eiendom blitt lagt på bordet. Dette inkluderer også fritidseiendommer. Dersom forslaget blir vedtatt, vil den utvidede eiendomsskatten øke kommunens inntekter med 3,6 millioner kroner og av dette vil 2,7 millioner kroner komme fra hytteeiere.

– Uklokt og urimelig, sier stjørdalspolitiker og hytteeier Tommy Reinås (MDG).

– Dette er en både urimelig og usosial skattelegging. Til nå har Tydal vært en attraktiv hyttekommune, men dette kan fort endre seg, mener han.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Kommunale avgifter

Reinås hevder at hytteeierne ikke er en belastning for kommunen.

– Vi betaler vei, vann og kloakk allerede og andre tjenester nyter ikke vi godt av. Veien vi kjører på for å komme til hytta er en fylkesvei, og dermed ikke kommunens ansvar. Inntekter fra eiendomsskatt skal gå til å dekke ytelser og tjenester som skole, barnehager og lignende og det er ikke noe vi skal benytte oss av, sier han.

Usosialt

Reinås mener at dette er å legge en byrde til familier som i mange tilfeller har spinket og spart i generasjoner for å kunne ha hytte.

– Det finnes kommuner som er kjent for luksuriøse hytter, men Tydal er ikke en av dem. Jeg vil heller si tvert imot.

Symptom

Reinås er i utgangspunktet imot eiendomskatt overhode.

– For meg er privat eiendom hellig. I mitt hode er ikke dette noe kommunen skal ha rett til å kreve noe av. Han mener videre at behovet for eiendomsskatt til syvende og sist er et symptom på at rammebetingelsene fra staten til kommunene er for dårlige.

– Når ikke rammene strekker til, vil man se etter andre løsninger. Det er da eiendomsskatt blir innført, mener Reinås.

Utvikling

– Kommunen yter mange tjenester som hytteeiere benytter seg av. I tillegg ønsker vi å gjøre utviklingstiltak som kommer hytteeiere til gode, som for eksempel utbygging av vann- og avløpsnett i hytteområder, uttaler rådmann i Tydal kommune, Heidi Horndalen til Selbyggen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...