Nea Radio

Rykker nærmere i kyllingkampen

Malvik kommune har langt fra gitt opp kampen om å sikre seg Norsk Kyllings nye fabrikk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kampen om hvor Norsk Kyllings nye fabrikk skal legges tetner til og nå står det hele mellom kommunene Orkdal og Malvik.

– Vi har fremdeles tro på at vi kan bli valgt, sier rådmann i Malvik, Carl-Jakob Midttun.

– Det har fra Norsk Kyllings side blitt gjort noen endringer i konseptet og dermed har man hatt behov for ei noe større tomt enn det som i utgangspunktet var kravet. Derfor har nå kommunestyret vedtatt å bevilge ytterligere omlag 30 mål til formålet, noe som gjør at det nå er avsatt 130 mål til en eventuell fabrikk på Sveberg i Malvik.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Arbeidsplasser

En slik etablering vil by på mange nye arbeidsplasser i kommunen.

– Det var opprinnelig snakk om 150 arbeidsplasser. Det vi ser nå er at effektivisering av driften vil bety at disse blir noe færre. Det er likevel klart at en slik etablering vil bety et betydelig antall arbeidsplasser, sier Midttun.

Fortrinn

Midttun mener at et av Malviks store fortrinn er selve tomta på Sveberg.

– Dette er ei tomt som i dag ikke brukes til noe. Det er steingrunn og kan ikke brukes til dyrkamark, noe som ikke er tilfelle i Orkdal.

– Der er en stor del av arealet i dag brukt til jordbruk og det er noe Fylkesmannen ser som problematisk. Vi er derfor positive, sier Midttun som håper at avgjørelsen kan bli tatt før jul.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...