Annonse
Nea Radio

Kunstutstilling

Halvard Andresen med utstillingen "På reise"

KUNSTNER OG MUSIKER: Halvar Andresen åpner utstilling på Thomasgården.

Musikeren Halvard Andresen fra Stjørdal er klar med kunstutstillingen "På reise". Lørdag var det vernissasje i Thomasgården på Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.10.2019 kl 09:43

Annonse

Mange kjenner Halvard Andresen som musiker, men han har i de siste årene begynt å smake på kunstlivet gjennom malerpensler og farger også.

Lørdag åpnet han utstillingen På reise på Thomasgården. Utstillingen er tidligere vist under Blues in Hell nå i høst.

Fellestrekk

- Å uttrykke seg gjennom musikk har mangefellestrekk med å male bilder. For min del har det noe med den kriblende drivkraften og nysgjerrigheten som fyres i gang i tilblivelsesprosessen, enten det er på en scene med gitaren eller med et bilde som gradvis trer frem på papiret. Det er en mental tilstand. Som å befinne seg i en boble der alt annet stenges ute på veg mot et eller annet udefinerbart høydepunkt, forteller Andresen.

KUNSTNER OG MUSIKER: Halvar Andresen åpner utstilling på Thomasgården.

På reise

Utstillingen er en fortelling om oppdagelsen av formidlingsgleden som han har funnet i tegning og maling de siste årene. Dette har han kombinert sammen med opplevelser fra reiser han har hatt ute i Europa eller andre steder som har betydd mye for han. Her finner man motiv fra Roma til Røros, så motivspekteret er bredt.

Røros

Andresen er godt kjent på Røros da han i flere år har hatt hytte på Røros og flere ganger stått på scenen på Thomasgården sammen med en rekke forskjellige band. Nå blir han altså å finne på veggene i oktober.

Annonse