Nea Radio

Ønsker nasjonal befalsskole på Værnes

Ønsker befalsskole: Som et ledd i forsvarets utdanningsreform, håper nå Stjørdal, Trondheim, Ørland og Nord- og Sør-Trøndelag fylkeskommune, at en eventuell ny felles befalsskole for forsvaret blir lagt til Værnes. Fra venstre, varaordfører i Stjørdal, Ole Hermod Sandvik, Jan Inge Kaspersen (AP), ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes og ordfører i Ørland Tom Myrvold. Foto: Anne Gundersen

Trondheim, Stjørdal og Ørland, sammen med Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag fylke, ønsker å få etablert en nasjonal befalsskole på Værnes. Torsdag presenterte de planene for forsvaret.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I forbindelse med forsvarets utdanningsreform, er et av alternativene for utdanning av befal, en felles befalsskole for hele landet. I den forbindelse har Stjørdal, Trondheim og Ørland kommune gått sammen med Nord- og Sør-Trøndelag fylke for å se på mulighetene for å legge en slik utdanningsinstitusjon til Værnes.

– Vi mener vi har gode muligheter for å oppnå dette, sier ordfører i Stjørdal Ivar Vigdenes.

– Vi har fått signaler om at forsvaret ser verdien av å legge en slik etablering til en operativ base.

Saken fortsetter under lydklippet

Ivar Vigdenes, Tom Myrvold og Jan Inge Kaspersen om etablering av befalsskole på Værnes

Omfattende

Samarbeidspartnerne har brukt i underkant av to uker på å arbeide fram presentasjonen.

– Dette er noe som har gått fort, sier Vigdenes. Ordfører i Ørland, Tom Myrvold, sier at erfaringen fra forsvarets etableringer på Ørland, har kommet godt med.

– Vi i Ørland er overbeviste om at det som er bra for Værnes, det er også bra for Ørland. Jeg er ordfører for en kommune som er gjenstand for en betydelig utvikling og utbygging også fra forsvarets side i dag, så vi vet litt om hva som er viktig når det gjelder å legge tilrette for de mulighetene som ligger i nyetableringer på en best mulig måte. Forsvare har som mål å spare 32 mrd og vi er overbeviste om at de kvalitetene Værnes har som garnison, er en kostoptimal løsning som vil være med å realisere det målet forsvaret har satt.

Luftforsvaret etablerer

Det er allerede kjent at luftforsvaret skal etablere skole på Værnes.

– Vi tror at de investeringene som allerede er vedtatt gjort på Værnes, vil kunne være besparende når det gjelder å eventuelt etablere en befalsskole. Befalsskolen er da noe som kommer i tillegg til luftforsvarets skole, sier Ivar Vigdenes.

Synergieffekter

Dersom befalsskolen blir en realitet, vil det til en hver tid være stasjonert mellom 500 og 1000 elever på Værnes.

– Antallet kommer litt an på hvilken utdanningsløsning man bestemmer seg for, men det vil uten tvil ble en betydelig større forsvarsaktivitet ved garnisonen, mener Vigdenes.

– Det å få på plass en etablering som dette, vil ha svært mye å si både for Stjørdal og for hele regionen, mener Jan Inge Kaspersen (AP), som representerte fylkeskommunene under pressemøtet. Slike etableringer får store ringvirkninger langt utover selve lokaliteten, så dette er et viktig prosjekt også for næringslivet i Trønelagsregionen, mener han.

Allerede i september vil det kunne være klart om den eventuelle nye befalsskolen legges til Værnes.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...