Nea Radio

Stor enighet om budsjettet

Fornøyde: Ordfører Ivar Vigdenes (t.h) og varaordfører Ole H. Sandvik, kunne sammen med Høyre, FrP, KrF og MDG, konstatere at budsjettforslaget de la fram i kommunestyret torsdag ble jevnt over godt mottatt. Foto: Anne Gundersen

Men opposisjonen var misfornøyde med prosessen da Stjørdal kommunestyre skulle behandle forslaget for 2018.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2017 kl 23:27

Torsdag presenterte styringssammarbeidet i Stjørdal kommune sitt forslag til budsjett for 2018. Der ble det lagt fram planer for styrking av voksentettheten i barnehager, oppstart av byggingen av Hegra barneskole, basishall for turn og fotballhall, for å nevne noe.

– Vi er stolte av å kunne legge fram et så gjennomarbeidet og økonomisk forsvarlig budsjett, sier ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Grunnskoleteamet

En av postene som blir strøket fra regnskapet neste år, er utgiftene til Grunnskoleteamet. I rådmannens innstilling sies det at de frigjorte midlene skal brukes innenfor andre områder av omsorgssektoren. Midler herfra bidrar også til den økte investeringen som foretas for å øke voksentettheten i barnehager. Et historisk løft, sier Vigdenes, mens en av flere som reagerte, gruppeleder i SV, Anja Ristad, stemte mot.

– Vi har store utfordringer i grunnskolen og det hjelper ikke med innsatsen i barnehager for å motvirke skolevegring, mente Ristad, som på tross av dette setter pris på at barnehagene får et løft.

Prosess

Det som muligens skapte den sterkeste debatten, var selve prosessen. Budsjettforslaget ble lagt fram onsdag for pressen og da også sendt til partienes gruppeledere. – Dette ga ikke nok tid til å sette seg skikkelig inn i alle postene, sier Arbeiderpartiets Torger Størseth.

Hør debatten mellom Ivar Vigdenes, Torger Størseth og Leif Eggen her:

Foto: Anne Gundersen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...