ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Malvikstien ligger fortsatt i knapp tet

Fristen for å stemme på Norges beste turrute går snart ut

Leder: Fortsatt har universelt utformede Malvikstien en knapp ledelse på Madonnastien i Eggedal. Her er Lennart Røsten( foran), Oda Radmann Larsen, Sverre Inge Ness (bak) og ordfører Ingrid Aune i farta under søndagens markering av at her skal det stemmes! Foto: Anne Gundersen

Malvikstien ligger an til å bli kåret til Norges beste turrute. Fristen går ut 31. august klokka 23:59 og søndag mobiliserte entusiastene til stemmesanking.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.08.2018 kl 02:43

Det er Madonnastien i Eggedal i Buskerud som er den argeste konkurrenten. I skrivende stund har Malvikstien 4307 stemmer mens Madonnastien har 4270. En kraftmobilisering, både i sosiale media og rundt om kring ellers i kommunen, kan komme til å dra Malvikstien helt i mål.

– Her gjør vi det vi kan for å nå helt fram, sier Sverre Inge Ness som er en av dem som har engasjert seg sterkest.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Universelt utformet

En av grunnene til at dette er viktig for Ness, er at stien er universelt utformet. Som leder for fotballaget Hommelvik Guts, et lag for mennesker med fysiske eller psykiske utfordringer, er det naturlig at dette engasjerer ildsjelen.

– Det er bare totalt seks eller syv av de hundre turrutene som har gått til finalen som er universelt utformet så dette er noe folk bør støtte opp om, mener han.

Pølsefest: Da følget kom til Muruvik, ventet kaffe, saft og pølser! Foto: Anne Gundersen

Vi invalide

Svein Røsten, som leder bandet Vi Invalide, var også tilstede på Malvikstien søndag, sammen med sønnen Lennart Røsten som sitter i rullestol. I tillegg var også Oda Radmann Larsen tilstede i rullestol.

– Det er så flott at noe slikt finnes her i Trøndelag, mener Svein Røsten. – Her kan vi ta oss en riktig god tur der Lennart ikke møter utfordringer. I tillegg kan vi ta oss et bad i Muruvika når vi kommer dit og det liker vi, smiler han.

Verdensattraksjon

Ordfører Ingrid Aune har lenge engasjert seg i Malvikstien og forteller at rundt 150 000 mennesker har passert telleren siden stien ble åpnet for to år siden.

– Nå jobber vi med å få lagt toget i tunnel fra Trondheim, slik at vi kan få en sammenhengende universelt utformet kyststi fra Trondheim og helt til Stjørdal om noen år. Klarer vi det, vil vi ha en verdensattraksjon her langs Trondheimsfjorden. Så nå er det bare å stemme, oppfordrer ordføreren.

Lim denne linken inn i browseren din for å stemme!

http://wshe.es/8KpGJmYG

Nøkkelord

ANNONSE