Nea Radio

Julemarked til inntekt for sanserom

Andreas Vigen har jobbet på Fides Aktivitetssenter i 8 år og stortrives Foto: Idunn Thorsø

Aktivitetssenteret på Fides i Stjørdal inviterer til Julemarked siste torsdag og fredag i November. Inntekten skal gå til innredning av et nytt sanserom.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Her blir det masse fine produkter til salgs, som alle deltagerne på Aktivitetssenteret har bidratt til å fått produsert, sier Andreas Vigen stolt.

- Det er forskjellig funksjonsnivå på alle sammen, men det tilrettelegges bra at alle kan bidra med noe, legger han til.

Julestemning

Fides er et arbeids- og inkluderingshus på Stjørdal som har flere forskjellige avdelinger, deriblant Aktivitetssenteret, hvor det er flere ansatte og deltagere med funksjonsnedsettelser i forskjellig grad.

- Fides er verdens beste arbeidsplass for folk som har en funksjonshemming, sier Vigen enthusiastisk. Han har jobbet her i 8 år og sitter selv i rullestol.

- Vi har hatt julemarked her i tre-fire år før og erfaringene er bare positive. Folk synes det er artig å komme hit, de koser seg, kjøper julegaver og får julestemning, forteller han videre.

Sanserom

I år går inntektene til innredning av et nytt sanserom, hvor de tenker få inn blant annet en lydbølgemadrass, en massasjestol og noe Vigen kaller ”boblerør”.

- Sanserommet skal være et sted hvor vi kan få sett og kjent på litt andre ting enn vanlig, hvor vi kan få brukt sansene våre på nye måter, forteller han videre.

- Jeg tror det blir veldig bra, vi kommer til å få mye godt ut av det rommet, men da må folk komme hit på julemarkedet først, sier han entusiastisk.

Blant varene å få kjøpe på årets julemarked har gjengen på Fides produsert noe så unikt som julepynt, støpt i betong. De har også lagd sukkertøy og snekret litt. Mer vil ikke Vigen røpe så langt, og oppfordrer heller folk til å ta turen til Fides torsdag den 29.november og fredag den 30.november fra klokka 10-15 begge dagene.

Fides fikk nytt bygg i sommer, og ligger i Stjørdal. Nå inviterer Aktivitetssenteret til julemarked. Foto: Idunn Thorsø

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...