ANNONSE
Annonse

Julemarked i Jøssåsen Landsby

Foto: Idunn Thorsø

Det var fullt hus på Jøssåsen i helga, da det årlige julemarkedet deres gikk av stabelen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.11.2018 kl 08:07

ANNONSE
Annonse

Det populære julemarkedet på Jøssåsen Landsby hadde i år som alltid, et rikt utvalg av selvlagde produkter å tilby. De kunne i tillegg tilby varer fra Rotvoll, som også er en del av Camp Hill-bevegelsen.

- Arbeidet foregår hele året i verkstedene våre, forteller Dorida van der Linde, som selv både bor og jobber på Jøssåsen.

- Her får folk gleden av å kjøpe julegaver som er ganske unike, vi er ganske stolte over det vi har produsert, forteller hun videre.

Inntekter

Julemarkedet er en lang tradisjon for innbyggerne, og inntektene går rett tilbake i driften av landsbyen. Inntektene fra kake- og kaffesalget går derimot til et veldedig formål som de velger ut i fellesskap i etterkant av julemarkedet.

- Jeg har vært her nå i snart tjue år, og vi har hatt julemarked hvert år og det er alltid like hyggelig, påpeker van der Linde.

- Mange vet heldigvis om oss, vi byr jo på noe veldig spesielt her oppe, og blir veldig glad for alle nye fjes som dukker opp. Vi er veldig takknemlige for besøk og liker å bli kjent med nye mennesker, forteller hun videre og legger til at det å jobbe her er svært spennende.

- Jeg liker å bo sammen med andre, jobbe sammen om meningsfylte oppgaver og dele livet både på godt og ondt, legger hun til.

Camphill

”Oppgaven til en Camphill Landsbystiftelse er å skape et fellesskap gjennom å leve, lære og arbeide sammen med voksne med spesielle behov” står det på hjemmesidene til Jøssåsen Landsby. Den er en av seks lignende landsbyer i Norge, men i resten av verden finnes det til sammen 90 slike landsbyer. Ideologien er basert på arbeidet til Rudolph Steiner, så landsbyen samarbeider med Steinerskolen blant annet.

- Hvis man ikke vil kjøre hele veien opp til Jøssåsen, kan jeg si at om to uker så er det julemesse på Steinerskolen i Ila, og da kommer vi til å selge tingene våre der, forteller van der Linde.

- Men vil man ha førsteutvalg og plukke fra øverste hylle er det lurest å komme opp hit, vi har også butikk inni landsbyen som selger varer året rundt, legger hun til.

- Hvert år er det folk som står her og venter før vi åpner dørene for å komme inn først, så det er veldig gøy, forteller var der Linde til slutt og oppfordrer folk til å ta turen oppover til Jøssåsen også utenom julemarkedet.

Dorida van der Linde bor og jobber på Jøssåsen Landsby Foto: Idunn Thorsø

Foto: Idunn Thorsø

Foto: Idunn Thorsø

Foto: Idunn Thorsø

Siste nytt i Kultur Vis flere

Kultur og kjærlighet i Floka

Kultur og kjærlighet i Floka

Det handlet mest om livets sødme da Lene M. Fjellstad og Aune Sand var gjester i Floka fredag.

Kåret til beste stand under Rørosmartnan

Kåret til beste stand under Rørosmartnan

Juryen har kåret to vinnere av beste stand under martnan. En i gata og en i martnashallen.

Martnaskrus med hyllest til rørospolsen

Martnaskrus med hyllest til rørospolsen

Potteriet Røros har laget 700 krus til Rørosmartnan.

Tolker The Boss i Kimen

Tolker The Boss i Kimen

Namsos Allstar

Namsos Allstar ha tatt et dypdykk i materialet til Bruce Springsteen. Nå tar de med seg resultatet til Kimen kulturhus.

Poppet opp i Kimen

Poppet opp i Kimen

Vebjørn og Aune Sand inntar kulturhuset

Vebjørn Sand holder malerkurs for barn i alle aldre i Kimen Kulturhus denne uka. I tillegg er det pop-up utstilling og foredrag der broren Aune også deltar. Hør intervjuet med Norges kanskje mest eksotiske tvillingpar her.

Gjenopplev stemningen fra åpningen av Rørosmartnan

Bilder og video

Gjenopplev stemningen fra åpningen av Rørosmartnan

Klokken 12 tirsdag ble den 166. Rørosmartnan åpnet på Malmplassen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE