Nea Radio

Nea Radio

Julemarked i Jøssåsen Landsby

Foto: Idunn Thorsø

Det var fullt hus på Jøssåsen i helga, da det årlige julemarkedet deres gikk av stabelen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.11.2018 kl 08:07

Det populære julemarkedet på Jøssåsen Landsby hadde i år som alltid, et rikt utvalg av selvlagde produkter å tilby. De kunne i tillegg tilby varer fra Rotvoll, som også er en del av Camp Hill-bevegelsen.

- Arbeidet foregår hele året i verkstedene våre, forteller Dorida van der Linde, som selv både bor og jobber på Jøssåsen.

- Her får folk gleden av å kjøpe julegaver som er ganske unike, vi er ganske stolte over det vi har produsert, forteller hun videre.

Inntekter

Julemarkedet er en lang tradisjon for innbyggerne, og inntektene går rett tilbake i driften av landsbyen. Inntektene fra kake- og kaffesalget går derimot til et veldedig formål som de velger ut i fellesskap i etterkant av julemarkedet.

- Jeg har vært her nå i snart tjue år, og vi har hatt julemarked hvert år og det er alltid like hyggelig, påpeker van der Linde.

- Mange vet heldigvis om oss, vi byr jo på noe veldig spesielt her oppe, og blir veldig glad for alle nye fjes som dukker opp. Vi er veldig takknemlige for besøk og liker å bli kjent med nye mennesker, forteller hun videre og legger til at det å jobbe her er svært spennende.

- Jeg liker å bo sammen med andre, jobbe sammen om meningsfylte oppgaver og dele livet både på godt og ondt, legger hun til.

Camphill

”Oppgaven til en Camphill Landsbystiftelse er å skape et fellesskap gjennom å leve, lære og arbeide sammen med voksne med spesielle behov” står det på hjemmesidene til Jøssåsen Landsby. Den er en av seks lignende landsbyer i Norge, men i resten av verden finnes det til sammen 90 slike landsbyer. Ideologien er basert på arbeidet til Rudolph Steiner, så landsbyen samarbeider med Steinerskolen blant annet.

- Hvis man ikke vil kjøre hele veien opp til Jøssåsen, kan jeg si at om to uker så er det julemesse på Steinerskolen i Ila, og da kommer vi til å selge tingene våre der, forteller van der Linde.

- Men vil man ha førsteutvalg og plukke fra øverste hylle er det lurest å komme opp hit, vi har også butikk inni landsbyen som selger varer året rundt, legger hun til.

- Hvert år er det folk som står her og venter før vi åpner dørene for å komme inn først, så det er veldig gøy, forteller var der Linde til slutt og oppfordrer folk til å ta turen oppover til Jøssåsen også utenom julemarkedet.

Dorida van der Linde bor og jobber på Jøssåsen Landsby Foto: Idunn Thorsø

Foto: Idunn Thorsø

Foto: Idunn Thorsø

Foto: Idunn Thorsø

Siste nytt i Kultur Vis flere

Anna og Emma vant MGPjr

Anna og Emma vant MGPjr

Duoen Anna og Emma (11) vant MGPjr foran 15.000 tilskuere på Telenor Arena lørdag kveld.

MGPjr: Spenninga stiger

MGPjr: Spenninga stiger

I kveld braker det løs i Telenor Arena.

Drømmestipendet til Jens

Drømmestipendet til Jens

Jens Aftret Andersen (15) fra Selbu fikk Norsk Kulturskoleråds Drømmestipend.

På vei tilbake

På vei tilbake

Børge Pedersen fikk livet snudd opp ned i januar i år. Han er kaffegjest i Nea Radio denne uka.

Bokhjørnet

Bokhjørnet

"En Himmel Full Av Skyer" er ukas boktips

Artut også i 2019

Artut også i 2019

I høst blir det Artut med jubileum ei hel uke til ende på Røros.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Nytt havbruksstudium i Ytre Namdal

Nytt havbruksstudium i Ytre Namdal

Fagskolestudiet «Ledelse i havbruksoperasjoner» har nettopp blitt godkjent av NOKUT, Nasjonalt organ for kvalitet i utdanninga. Det betyr at det planlagte studiet kan starte opp ved Ytre Namdal fagskole.

Sykkel

Sykkel

I fjor ble det meldt 10.400 sykler stjålet til forsikringsselskapene, viser tall fra Finans Norge. Aldri før har sykkeltyverier vært dyrere for forsikringsbransjen. I fjor ble det utbetalt over 82 millioner kroner i erstatning.

– Mye arbeid gjenstår

– Mye arbeid gjenstår

Vintervold om eiendomsskatten

Ap-nei til privatisering

Ap-nei til privatisering

Arbeiderpartiet sier nei til oppsplitting og privatisering av Statens vegvesen.

Aktiv topper igjen

Aktiv topper igjen

Norsk Kundebarometer: Aktiv har de mest fornøyde kundene i Trøndelag for sjuende gang.

Stort tollbeslag ved Vauldalen

Stort tollbeslag ved Vauldalen

7500 narkotiske tabletter ble beslaglagt ved Vauldalen tollsted.

Siste nytt i Stjørdal/Malvik Vis flere

Rita og Tone i Floka

Rita og Tone i Floka

Rita Lier og Tone Henriksen har vært primus motor for å etablere kunstnerkollektivet Pottemakergata Malestudio på Stjørdal. De er gjester i Fredagsfloka denne uka.

Stjørdal kjøper område på Frigården

Stjørdal kjøper område på Frigården

Stjørdal kommune kjøper Frigårdsvegen 95 for å lette kommunens arbeid med å posisjonere seg som Trøndelags arrangemntskommune nr. 1.

 – Startlån er god kommuneøkonomi

– Startlån er god kommuneøkonomi

Ingrid Aune deler erfaringene fra Malvik med Stjørdal SVs Anja Ristad før interpellasjonen i kommunestyret torsdag.

Kayla og Torben overrakte grunnsteinen

Kayla og Torben overrakte grunnsteinen

De to femåringene fra Sandskogan barnehage bar fram det som egentlig er en tidskapsel full av hemmeligheter, til ordfører og minister.

Ønsker rausere startlånordning

Ønsker rausere startlånordning

Interpellasjon til ordføreren

SV i Stjørdal ønsker at kommunen endrer sin praksis rundt tildeling av startlån. Målet er en rausere ordning.

Nå blir det orden på bassenget

Nå blir det orden på bassenget

Stjørdal får stålbasseng for å få bukt med bakteriene. Da kan svømmehallen også holde åpent i sommermånedene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...