Nea Radio

Håkon Renanger inviterer til Gammel Tjo

Håkon Renanger har vært musiker hele livet og kommer fra Hommelvika. Han er best kjent som vokalist og gitarist i Arnsteins. Foto: Idunn Thorsø

Med en lang og innholdsrik karriere innen gammeldans og musikk, inviterer nå den energiske Hommelvikingen til Gammel Tjo lørdag den 3.november på det gamle misjonshuset, som i dag heter Hommelvik Ungdomshus.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.10.2018 kl 09:36

- Gammel Tjo betyr sånn cirka "Tjo og hei og itj nå ainna" som vi sier på Arnsteins-språket, bare at det er på svensk, forteller Håkon Renanger med glimt i øyet. Bak seg har han en karriere som musiker, spellemann og gammeldansentusiast på godt over 60 år. De fleste kjenner han som sanger og gitarist fra det trønderske bandet Arnsteins.

- Det er i all hovedsak Pols og Polska som skal læres bort på lørdagen, og med oss har vi to såkalte "Riksspelmenn", bare at det er en herre og en dame, som har stor erfaring i gammeldans, forteller Renanger videre. De han refererer til er Jenny Franke, som er koreograf og danselærer, og Per Runberg, som er svensk riksspelmann og faglærer i folkemusikk.


Kurs først, fest etterpå

Arrangementet vil være oppdelt i to deler, den første delen med kurs i svensk pols og polska, og deretter fest med live danseorkester på kvelden. Arrangementet er åpent for alle, men siden det skal avholdes på ungdomshuset, er arrangementet alkoholfritt. Det vil derimot være mulig å få kjøpt forfriskninger i form av kaffe og hjemmelaget mat under hele dagen.

- Det er alkoholforbud i huset vi skal være i, så det blir ikke noe øldrikking nei- men hæla i taket blir det vel fordèt, påpeker Renanger lattermildt. Videre legger han til at det like gjerne kommer unge mennesker som eldre på slike arrangementer.

- Vi har samlet sammen et skikkelig spellemannsorkester, så det blir ordentlig gammeldansmusikk med gitar, bass, fiolin og trekkspill for å nevne noe, påpeker Renanger, som også skal synge i tillegg til å spille gitar.

Å kunne danse

Interessen for gammeldans har vært dalende de siste årene i følge den engasjerte musikeren. Han er derfor spent på hvem som dukker opp på lørdagen.

- Vi har invitert folk fra hele regionen, og er veldig spent på hvem som dukker opp både av musikere og danseglade, sier Renanger.

- I gamle dager var det gjerne hjemme man fikk lære seg å danse av sin egen mor eller far før man fikk dra på fest, forteller han og viser til "gamledager" da man helst skulle kunne å danse vals da man ble konfirmert.

- Det er klart at det er mye artigere å kunne de forskjellige dansene når man drar på "dans på lokalet", sier han og viser til at de avholder dansekurs nettopp på grunn av dette. For å holde gleden ved gammeldansen i full vigør, og å kunne være sosial til god musikk, i godt lag.

Vil du vite mer om Gammel Tjo kan du gå inn på https://www.facebook.com/events/461417697714327

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...