ANNONSE
Annonse

Åpning av ny kulturscene i Stjørdal

Jan Sakshaug Foto: Idunn Thorsø

I de gamle lokalene til Sakshaug Sport i Stjørdal sentrum, åpner nå et nytt ”flerbrukshus” i kulturens navn.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2018 kl 11:14

ANNONSE
Annonse

Jan Sakshaug er mannen bak ideen om en mindre og mer intim konsertscene i Stjørdal, sammen med en hel gjeng av lokale kulturfolk og musikere. De bygger nå om de gamle butikklokalene om til bar, cafè og scene under et og samme tak.

- Det blir en samlokalisering med den allerede etablerte Cafè Daba, og tanken er at vi skal utfylle hverandres konsept, forteller Sakshaug.

- Vi ser for oss å huse alt fra rolige quizkvelder til rockekonserter framover, og har mange ideer på blokka, legger han til.

Omfattende ombygging

Lokalet er bygd om fra å være et lyst butikklokale til en lun pub, med en stor bar og gammeldagse møbler i forskjellige farger og former som gründerne har mottatt fra lokalbefolkning samt Hell Blues Festival.

- Her er det veldig hjemmesnekret samtidig som uttrykket på plassen skal gi assosiasjoner til 70-tallet. V i ønsker at det skal bli hjemmekoselig, presiserer han.

- Det har vært stor giverglede på møblene, for det er mange slike møbler lagret rundt om kring på loft og kjeller hos folk her i distriktet, forteller han videre.

Foruten å drive sportsbutikken Sakshaug Sport videre i nye lokaler i Husbyfaret, kommer Jan Sakshaug til å være mye involvert i Søndre Kulturhjørne videre framover etter oppstarten. Selv brenner han for musikkmiljøet og kan vise til lang fartstid som musiker i Trøndelag.

- Jeg har spilt i band siden 80-tallet og i dag spiller jeg i bandet ” Jugs Of Mirjam” som spiller noe vi kaller ”skillingsrock”, sier han spøkefullt.

- Det er kort sagt, munter musikk med svært dystre tekster, legger han til.

Variert målgruppe

På spørsmål om hvordan idèen oppsto og hvordan de tør å ta utfordringen om å komme seg inn på utelivsmarkedet i Stjørdal trenger ikke den Sakshaug noe betenkningstid.

- Kulturlivet i Stjørdal har fått et skikkelig løft etter Kimen Kulturhus kom på plass, men vi mangler fortsatt den her lille, intime scenen som er litt annerledes enn det store kulturhuset, påpeker han.

- Vi driver det på dugnadsånd i starten for å ha fokus på å få endene til å møtes, legger han til.

- Vi kommer stort sett til å ha åpent litt sporadisk i starten, hovedsakelig torsdager og helger, da med et arrangement som f.eks konsert eller alkoholfrie kvelder i forbindelse med ”Ung Blues”, boklanseringer eller kunstarrangement.

- Men vår hovedmålgruppe vil vel naturligvis bli folk over 40, tipper vi, sier han avslutningsvis.

Søndre Kulturhjørne åpner dørene torsdag 29.November og da blir det med 18-års aldersgrense for kvelden. Vil du vite mer kan du gå inn på utestedets facebookgruppe med samme navn.

Siste nytt i Kultur Vis flere

Kultur og kjærlighet i Floka

Kultur og kjærlighet i Floka

Det handlet mest om livets sødme da Lene M. Fjellstad og Aune Sand var gjester i Floka fredag.

Kåret til beste stand under Rørosmartnan

Kåret til beste stand under Rørosmartnan

Juryen har kåret to vinnere av beste stand under martnan. En i gata og en i martnashallen.

Martnaskrus med hyllest til rørospolsen

Martnaskrus med hyllest til rørospolsen

Potteriet Røros har laget 700 krus til Rørosmartnan.

Tolker The Boss i Kimen

Tolker The Boss i Kimen

Namsos Allstar

Namsos Allstar ha tatt et dypdykk i materialet til Bruce Springsteen. Nå tar de med seg resultatet til Kimen kulturhus.

Poppet opp i Kimen

Poppet opp i Kimen

Vebjørn og Aune Sand inntar kulturhuset

Vebjørn Sand holder malerkurs for barn i alle aldre i Kimen Kulturhus denne uka. I tillegg er det pop-up utstilling og foredrag der broren Aune også deltar. Hør intervjuet med Norges kanskje mest eksotiske tvillingpar her.

Gjenopplev stemningen fra åpningen av Rørosmartnan

Bilder og video

Gjenopplev stemningen fra åpningen av Rørosmartnan

Klokken 12 tirsdag ble den 166. Rørosmartnan åpnet på Malmplassen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE