Nea Radio

Høyt engasjement på ALLEMED-dugnad

Foto: Idunn Thorsø

Det var fullt hus på Gjensidige-gården i går kveld, da den omreisende ALLEMED-dugnaden var i Stjørdal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Blant de frammøtte var det både politikere, representanter fra flere av idrettsklubbene i Stjørdal, frivillige og ansatte fra kultur og kommune. Alle var de kommet for å snakke om hvordan Stjørdal kommune kan samarbeide for å gjøre veien lettere inn i barn og unges fritidsaktiviteter for barn uansett økonomiske eller kulturelle begrensninger.

- Allemed-dugnad er et initiativ som er utviklet av Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap (NDFU) blant barn og unge, og er et verktøy for å jobbe sammen mot målet om at alle barn skal ha mulighet til å delta på minst en fritidsaktivitet i uka, på tross av økonomiske barrierer, sier Elvane Sokoli som er prosjektmedarbeider i ALLEMED-dugnaden.

- Det har vært en utrolig bredde her i kveld på hvem som har møtt, og jeg tror ikke jeg har opplevd et så sterkt engasjement på en ALLEMED-dugnad før. Det var flott å oppleve, legger hun til.

Aktivitetskoordinator

I Stjørdal kommune har man opprettet en helt ny prosjektstilling for å ha fokus på barn og unges fritidsmuligheter, nemlig en aktivitetskoordinator, som nå skal jobbe med akkurat denne tematikken framover. Roar Hareland Bustad (30) har base på Kimen Kulturhus og jobber for øyeblikket med oppstarten av en juniorklubb innunder den allerede godt etablerte Carbon Fritidsklubb i samme hus.

- Dette er første gangen jeg har møtt frivilligheten i Stjørdal ansikt til ansikt og det har vært veldig nyttig, forteller Bustad. På spørsmål om hva vi kan forvente oss av han framover vil han ikke fortelle så mye om planene ennå, men presiserer et par ting.

- Min rolle blir i stor grad å tilrettelegge for at Kimen Kulturhus skal være tilgjengelig for frivillige organisasjoner, presiserer han.

- Prosjektet er veldig nytt ennå, men jeg har noen ting på blokka og jeg gleder meg stort til å blant annet samarbeide med frivilligheten framover, legger han til.

Er du interessert i å vite mer om dette arbeidet, kan du gå inn på allemed.no og lese mer om prosjektet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...