Nea Radio

Flertallet la fram budsjettforslaget

Budsjettforslag: I går la flertallet i Stjørdal kommune fram budsjettforslaget for kommende periode. Fra venstre bak: Erik Bjørgum (Sp), Tommy Reinås (MDG), Arild Gressetvold (FrP), Ivar Vigdenes (Sp), Tor Børseth (FrP), Rune Larsen (H) og Annette Tollefsen Jensen (KrF). Foto: Anne Gundersen

Det politiske flertallet i Stjørdal la i går fram budsjettforslaget for kommende periode. 11 millioner ekstra til barnehagene og store utbyggingsprosjekt preger budsjettet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2018 kl 15:39

– La meg først si at vi har fått et svært godt stykke arbeid fra rådmannen som utgangspunkt, sier ordfører Ivar Vigdenes. Onsdag inviterte han til pressekonferanse for å gå gjennom tallene.

– Vi ser en økning til barnehagene på 11 millioner, og når vi nå har gått gjennom budsjettet har også vi tilføyd økninger. Han nevner fastlegestilling til bosenter og tilskudd til skyttersporten som eksempler, i tillegg til en rekke store investeringsprosjekter.

– Vi starter bygging av Hegra barneskole våren 2019 og det samme gjelder det nye helsehuset. I løpet av perioden skal også nye Halsen barneskole bli en realitet og Hegra ungdomsskole skal renoveres.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Ingen reelle kutt

Vigdenes forklarer at det er ingen reelle kutt i forhold til rådmannens forslag i dette budsjettet.

– Men vi reduserer noen planlagte tilskudd. Blant annet vil vi ha en gjennomgang av voksenopplæringen før vi investerer der, ettersom det nå kommer stadig færre flyktninger til Stjørdal. Vi velger også å prioritere den nye fastlegestillingen i stedet for å ansette en ernæringsfysiolog.

Spesialundervisning

Redusering av spesialundervisning i skolen er et tema som har blitt sterkt debattert under kommunestyremøter i løpet av høsten. Vigdenes avviser at dette dreier seg om kutt.

– Vi omdisponerer midler, slik at vi kan øke satsningen i klasserommene. Slik vi ser det, er dette noe som vil skape bedre resultater.

Sosial satsning

Tommy Reinås (MDG), er fornøyd med budsjettforslagets sosiale profil for den kommende perioden.

– Blant annet har vi et tiltak som heter "Alle med". Her bevilger vi kr 100 000,- for å stimulere til tiltak slik at barn som kommer fra fattige familier og som ellers faller utenfor, kan få muligheten til å delta i aktiviteter som idrettslag og kulturskole og lignende, sier Reinås. Stjørdal er en av kommunene som avkorter sosialstønad mot barnetrygd, noe mange reagerer på. Reinås avviser at dette har en betydning for kommunens sosiale profil.

– Det er slik i alle kommuner at den totale inntekten legges til grunn for om du har krav på sosialstønad i en periode. Denne inntekten omfatter alt, enten det er barnetrygd eller kontantstøtte. Har du krav på sosialstønad, så får du det og Stjørdal har ikke gjort kutt i satsene i dette budsjettet.

Miljøprofil

Reinås er også opptatt av miljøsatsningen i Stjørdal i kommende periode.

– Her er det veldig mye bra. Vi får en tydelig miljøprofil på nye bygg og det ansettes en miljøkoordinator i kommunen. Jeg vil også nevne det at vi nå får muligheten til å bruke stein fra tunellen på nye E6 i Stjørdalselva. Det er nemlig slik at elvebunnen viser seg å ha blitt bestående av mye leire og dette er ikke bra for villaksen. Når vi nå skal bruke tunnelmasse til elveforbedring, vil denne få mye bedre vilkår.

Eiendomsskatt

Også FrPs Tore Brøseth er fornøyd med budsjettet.

– Det at vi ikke skal ha eiendomsskatt er jo den store flaggsaken vår og nå ser vi nok en gang at det legges fram et budsjett uten. Det viser at vi får det til, selv om vi ser at nabokommunene makser ut bruken av eiendomsskatt. Stjørdal har en god og solid økonomi og styringen er god, mener han.

– Selvsagt har vi noen justeringer og prioriteringer vi ønsker å formidle, men det tar vi etter hvert. Jeg føler meg sikker på at dette budsjettet er til det beste for innbyggerne i Stjørdal.

Budsjettet behandles i kommunestyret 20.12.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...