Nea Radio

Nea Radio

NAV sosial med rapport om underskuddet

Tiltak: Leder for etat omsorg, Hans Fredrik Selvåg i Stjørdal kommune, presenterte torsdag, sammen med NAV sosial, en rapport som blant annet inneholdt mulige tiltak for å få bukt med budsjettoverskridelsene ved sosialytelser. Foto: Anne Gundersen

i formannskapet torsdag presenterte NAV sosial en statusrapport med forslag til tiltak for å få bukt med budsjettoverskridelsene i Stjørdal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det er et fantastisk stykke arbeid som er gjort i løpet av åtte uker i sommerferien, sier leder for etat omsorg i Stjørdal kommune, Hans Fredrik Selvåg.

– Dette er bare begynnelsen og vi sitter langt fra med svarene, men vi ser at det er ting vi må jobbe med og det skal vi levere på.

Saken fortsetter under lydklippet

Hans Fredrik Selvåg og Ivar Vigdenes om budsjettoverskridelsene i NAV sosial

Rapporten ble godt tatt mottatt av et samlet formannskap, inkludert ordfører Ivar Vigdenes. Også han var klar på at dette bare er starten på et omfattende arbeid for å få tallene ned.

– Nav sosial har levert en rapport som viser hva som er status og hvilket stort arbeid vi har framfor oss. Vigdenes mener at det nå har sunket inn hos de fleste hvor store overskridelsene er.

– For eksempel kan vi si at dette tallet tilsvarer det vi ville ha fått inn ved å innføre eiendomsskatt, så det er ikke småpenger vi snakker om.

Skal være bedre

Vigdenes presiserer at det for ham er poengløst å argumentere med at Stjørdal ligger på samme nivå eller under kommuner det er naturlig å sammenligne seg med.

– Vi i Stjørdal skal levere bedre og billigere enn andre kommuner og det er dette vi skal jobbe med, også på dette området.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...