Nea Radio

Nea Radio

Nå må du sko deg for vinteren

Travelt: Linn Siri Overaae ved dekkforhandler Overaae på Stjørdal, bekrefter at de i disse dager opplever stor pågang fra folk som vil få skiftet dekk på bilen. Foto: Anne Gundersen

Før helga ble det varslet om store snømengder og vanskelige kjøreforhold over det meste av Trøndelag. Det merkes godt hos dekkforhandlerne.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Nå jobber vi 10 til 15 timer i døgnet, sier Linn Siri Overaae hos dekkforhandler Overaae på Stjørdal.

– Dette, sammen med overgangen fra vinter- til sommerdekk, er den absolutt travleste tiden for oss. Om en ukes tid vil imidlertid det verste rushet være over.

– Vi har lørdagsåpent også førstkommende helg, men etter det regner vi med at de fleste har fått riktige dekk på bilen. Dersom noen av dem som lagrer dekkene på dekkhotellet vårt innen den tid ikke har vært innom for å bytte, da ringer vi dem, smiler hun.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Fem millimeter

Dersom du lagrer dekkene hjemme og skifter selv, er det viktig å sjekke mønsterdybden.

– Det sies at mønsteret på dekkene skal ha en dybde på minimum tre millimeter, sier Overaae.

– Men vi er ikke helt enige med det. Du kan klare deg med fire, men aller helst bør du ha fem millimeter dybde. Derfor er det ekstra viktig å sjekke dybden for å kunne være sikker på at du kjører trygt i vinterhalvåret, sier Linn Siri Overaae.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...