Nea Radio

Enstemmig vedtatt:

Lillemoen omsorgsboliger klar til å legges ut på anbud

Varaordfører Ole Hermod Sandvik. Foto: Anette Fossmo

Omsorgsetaten tildelt 12 leiligheter til aktuelle brukere.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Under kommunestyremøte i Kimen kulturhus torsdag 10. september ble det klart at Lillemoen omsorgsboliger blir realisert ved et enstemmig kommunestyre. Det har vist seg at det har vært et større behov i Stjørdal kommune for slike tjenester, noe de nye omsorgsboligene i høy grad vil være med på å imøtegå. Prosjektet er nå klart for å legges ut på anbud.

- Det innebærer at vi får satt i gang et prosjekt med 12 boliger for de som har spesielle behov og som allerede er identifisert. De kan nå glede seg til at vi kjører i gang en anbudsprosess og bygging etter hvert i det nærmeste året, forklarer varaordfører Ole Hermod Sandvik.

- Det er jo voksen ungdom, uten at jeg kjenner hver og en. Men det er folk som bor hjemme hos foreldrene sine som da kan få et mer normalt liv, i den forstand at de har blitt voksne og kan bo for seg selv. Det betyr mye for alle oss at vi kan klare oss selv, det har noe med et fullendt liv synes jeg. Derfor er det ekstra gledelig at vi enstemmig har fått til dette her, legger han til.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

En gladsak

- Det er uten tvil en gladsak. Også er det med denne som alle andre saker at det er viktig at det skjer innen økonomiske rammer, som også er lagt inn i vedtaket. Slik blir det økonomisk mulig for de som skal flytte inn, slik at de kan betale sin andel, sånn at kommunen også kommer godt ut av det. Da har vi råd til lignende prosjekt i fremtiden, forteller Sandvik.

Fra talerstolen opplyste Sandvik at det hadde vært noen utfordringer med kostnadsrammene før sommeren, han forklarer hva det innebærer:

- Vi synes det ble kostbart. Disse skal jo kjøpe og eie sin egen bolig, hvis det blir for kostbart så vil de jo ikke ha råd til dette. Da vil de jo gå glipp av den muligheten til å etablere seg på egen hånd og fortsetter med å bo hjemme. Det ønsker vi ikke. Derfor har vi fokus på kostnadene, både på vegne av beboerne men også på vegne av kommunen som har en utgift med dette, opplyser han.

Viktig med økonomiske rammer

Men selv om det nå er vedtatt er det ikke bare å kjøre i gang med prosjektet uten videre, det er fortsatt noen deler som må på plass før omsorgsboligene blir realisert:

- Dette skal knas på litt videre også skal det ut på anbud. Vi forventer jo at det skal holde rammen og det er ikke gitt at det gjør det. Men vi har satt en ramme og det er et kraftig signal til de som da eventuelt leverer anbud på dette prosjektet; dette er rammen og her er det bare å holde seg innenfor. Ellers er det ikke sikkert det her blir gjennomført, avslutter han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...