Nea Radio

Storslått Carmen med bestått eksamen

Besto: Kompani Hommelviks oppsetning av Bizets Carmen var Anne Birgitte Bouwhuia Røkkes sangeksamen fra konservatoriet ved NTNU, en prøve hun bestod med glans. Foto: Sissel Moen

Med eksamen framfor en fullsatt sal i Bruket kulturhus fikk Anne Birgitte Bouwhuis Røkke fra Skatval vist at hun er en fullblods klassisk sanger for sensorer fra musikkonservatoriet ved NTNU.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Som tittelinnehaver i den kjente operaen Carmen, sjarmerte Anne Birgitte Bouwhuis Røkke sitt publikum så vel som mange desperate, forsmådde elskere, torsdag kveld. Rollen var også Bouwhuis Røkkes sangeksamen etter studier ved NTNU.

Dampende kjærlighet

Kompani Hommelvik sammen med et 20-talls dyktige skuespillere, sangere og musikere fra NTNU, omskapte torsdagskvelden til en reise til Sevilla, og til dampende kjærlighet og lidenskap til vakker og velklingende operamusikk.

Dramatisk: Den sjalu Don Jose´ i Torstein Fosmos skikkelse tar til slutt livet av sin elskede Carmen, i det som er verdens mest spilte opera. Foto: Sissel Moen

Eminenttraktering

Hovedrollene ble traktert eminent av Torstein Fosmo (tenor) som spilte den sjalu Don Josè som elsket Carmen og ikke kunne leve uten henne. Han trakk til slutt kniven, og drepte henne i et heftig sjalusidrap. Sverre Johan Aal (bass) spilte en av annen av hennes elskere Escamillo på overbevisende måte, og den svenske studenten Erik Rosenius (baryton) spilte en tredje elsker som kjempet om hennes gunst. De to sangerne Ingeborg Francke (sopran) og Torunn Kroknes (alt) fra NTNU imponerte som Carmens kjærlighetssyke venninner.

Nynorsk

Brage Kristian Einum, nyutdannet pianist fra NTNU, spilte flygel og var eneste musiker under den timelange operaen.

At hele stykket var skrevet på nynorsk, gjorde den italienske klassikeren lett tilgjengelig for et lydhørt publikum.

Stående applaus og ovasjoner

– I to uker har Kompani Hommelvik, studenter og profesjonelle musikere jobbet knallhardt døgnet rundt for å få til dette, og vi klarte det, sa en strålende fornøyd Bouwhuis Røkke etter teppefall og stående applaus med ovasjoner torsdag kveld.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...