Nea Radio

Sirkuset er over for denne gang

Party: Sommerfest på Sveian med SKA-frika som vertskap, er et av høydepunktene i Hommelvik hver sommer. I år besøkte over 300 mennesker festivalen. Foto: Anne Gundersen

Over 300 mennesker i en alder fra tre uker til 90, koste seg på Sveian under årets sommerfest.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er sjette år på rad at Sommerfest på Sveian arrangeres.

– Nå er det over for i år og det er jo litt trist, sier Ole Herman Sveian som eier gården festen arrangeres på. Sønnen Magnus Teigseth Morkenspiller i SKA-frika og det er grunnen til at denne festen ble til.

– Selv om festivalen bare varer en dag for publikum, så varer dette en hel uke for oss, ettersom tilreisende artister flytter inn i det vi har av hus og gårdsbygninger for å sette alt i stand.

– Og for å rydde opp, skyter kona Wenche inn.

– Så i morgen blir det frokost til hele bølingen, før ryddearbeidet går i gang for fullt, smiler hun.

Alle aldre

Den aller yngste festivaldeltakeren i år, var Ole Herman og Wenches helt ferske barnebarn på 3 uker.

– Den eldste så vidt jeg vet, er 90 år, sier Ole Herman.

– Det er dette som er så trivelig med denne festivalen, det er for alle.

Gjestfrihet: Sommerfest på Sveian arrangeres på gården Sveian hvor Ole Herman og Wenche åpner det de har av hus og gårdsbygninger for å innlosjere over 30 tilreisende artister i en uke hver sommer. Foto: Anne Gundersen

Ung Blues

Trombonist i SKA-frika, Silje Wærness, er en av dem som har vært med lengst i bandet.

– Høydepunktet for meg er når vi spiller Hoppeslott og alle synger med. Det oppstår en helt fantastisk energi og vi blir veldig gira av det, ler hun. Silje er involvert i Blues in Hell, nærmere bestemt i prosjektet Ung Blues, som det er meningen hun skal lede.

– Selv om dette er en bitteliten festival i forhold til Blues in Hell, så gir det dyrebar erfaring, mener hun

Pulsator: Blant de mange bandene som bidro på Sveian lørdag, var også Pulsator fra Trondheim. – Vi konstaterer at det står musikalsk godt til hos de oppvoksende slekter, sier frontmann Frank Sæterhaug. Foto: Anne Gundersen

Pulsator

Et av bandene som bidro under Sommerfest på Sveian, var Pulsator fra Trondheim. Dette er voksne karer med blues og brass i hjertet og frontmann Frank Sæterhaug føler seg trygg på at framtiden er i gode hender hva musikk angår.

– Det er jo betryggende å se at det gror godt i underskogen, sier Sæterhaug, før bandet går på scenen i sirkusteltet som er festivalens varemerke.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...