ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Oprevy? Hva er nå det?

Sparker oppover: Finn O. Fosmo (t.h), Torstein Hope, Rune Trondsetås, Morten Teigen og Astrid Johanne Eggen (ikke tilstede) lover liv, leven og freske fraspark oppover under onsdagens Oprevy! Foto: Anne Gundersen

Det finner du ut på Cafe´ Rampa 5. september, i følge Finn O. Fosmo. Nea Radio var på besøk da øvingene gikk igang.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Oprevy, det er en blanding av to sjangere, nemlig opera og revy, forklarer Finn O. Fosmo og sier at dette er den naturligste ting i verden.

– Begge deler handler om humor, selv om det nok er litt mer død i opera enn i revy. Det har gått over tre år siden sist Fosmo stod på en scene, men nå har han funnet tilbake til gamle fakter og takter. Sammen med seg på scenen, har han barndomsvenninnen Astrid Johanne Eggen, som han spilte revy sammen med for over 30 år siden.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Sparker oppover

– Enkelte har uttrykket skepsis til vår forestående Operevy og frykter etter sigende uthenging, ærekrenkelse og mobbing. Vi kan berolige alle som frykter at vi vil omtale lokalt sang og musikkliv i negative og lite flatterende vinklinger og ordelag, humrer Fosmo.

– Vi sparker oppover, aldri sideveis eller nedover og i alle fall ikke til våre venner i kulturlivet, ler han og understreker at det unngås uheldige beskrivelser av gode menn og kvinner i nærmiljøet.

– Men, ordfører og varaordfører får seg naturligvis et skråblikk, samtidig som både kommunen, Malvikstien og motorveien nok også får sitt.

Prøysen og Verdi

Musikken spenner fra Prøysen, Verdi, Puccini, Bizet til Lloyd Webber og fra Sommerro til Mozart, så her skal det meste kunne dekkes inn. Med seg har Fosmo og Astrid Johanne Eggen på vokal, Torstein Hope på tangenter, Rune Trondsetås på bass og Morten Teigen på gitar.

– Vi har jo operakor og en skuespillerstab og begge er det Astrid som ene og alene står for, sier Fosmo som lover både latterkuler, god musikk og god stemning på Rampa onsdag.

Nøkkelord

ANNONSE