Nea Radio

Nea Radio

Knutsen og Ludvigsen bytter ut tunnelen med Kimen kulturhus

Foto: Foto: Turneteatret Trøndelag

Det blir høy stemning og Juba Juba-faktor når Turnéteateret viser sin tolkning av det glade universet til Knutsen og Ludvigsen i Kimen Kulturhus.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Denne uken har det vært Juba Juba-uke og hyllest av Knutsen og Ludvigsen på Kimen Kulturhus i Stjørdal. Onsdag og torsdagskveld vil Turnéteateret befinne seg på Kimen for å sette opp sin versjon av det fartsfylte, fantastiske universet til Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen. Et univers som mange har et forhold til, både når det gjelder musikken og en eller annen form for fremstilling av den dynamiske duoen, om det er på en teaterscene eller om det er på et kinolerret. Gammel som ung, mange kjenner til det uenige paret som bor i en tunell, og spekulerer i besøk av kongen eller om det bor en grevling i taket. Stjørdal er det fjerde stoppet på Turnéteaterets reise igjennom Trøndelag, og hovedrolleinnehaverne Tore B. Granås og Hans Petter Nilsen er rolige i forkant av forestillingen, men reflekterer rundt at det er noen dager siden sist de spilte stykket.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anette Fossmo

- Det er ikke så mye nerver, vi har øvd lenge. Men det er mulig Hans Petter har nerver, fordi Knutsen har jo alltid nerver, men Ludvigsen er veldig rolig, smiler Tore B. Granås.

- Jeg er Knutsen ja, og han er jo veldig redd, og faktisk ekstra redd i denne forestillingen. Men det som er litt gøy i dag er jo at det har gått fire dager siden sist vi spilte stykket, og vi har bare spilt to forestillinger etter premieren. Og da oppleves faktisk fire dager, uten å spille, som en evighet. Så jeg tror faktisk vi får en forestilling som kan ha en nerve i seg, men det slår som regel godt ut, sier Hans Petter Nilsen.

Har spilt Knutsen og Ludvigsen sammen tidligere

Skuespillerne legger godt merke til at dette er en type forestilling som faller i god jord hos mange aldersgrupper, nettopp fordi både barn og voksne har et forhold til de to trubadurene.

- Ja, faktisk! For barn er Knutsen og Ludvigsen på sett og vis en ferskvare, fordi de har sett en film som kom for noen år siden, og foreldrene deres har jo spilt musikken deres i bilen og på hytta i 30 år. Så merker vi at de voksne får tilbake noe de har savnet, forteller Nilsen.

- Jeg hørte jo på musikken deres når jeg var liten og var på en av deres forestillinger da jeg var 5-6 år, og jeg var livredd fordi det var så rart. Jeg var der med min eldre bror og synes det var skummelt, legger Granås til.

- Men ellers har jeg et kjempeforhold til musikken og det her er faktisk tredje gangen jeg er med på teaterstykket. Første gang var i 1996, da var jeg med som grevling. Også har jeg og Hans Petter også spilt det for 12 år siden, da spilte vi Knutsen og Ludviksen slik som vi gjør nå, fortsetter han.

Så du synes det er stas å spille Ludvigsen?

- Ja, jeg har ikke kunne tenkt meg å spille Knutsen nei, ler han.

- Knutsen er jo mye gøyere enn Ludvigsen, det vet jo alle, skyter Nilsen inn.

Kjente hits på rekke og rad

For alle som har god kjennskap til konseptet og kanskje håper på at forestillingen vil bidra til å gi en slag nostalgisk følelse, kan skuespillerne forsikre oss med at det vil dukke opp kjente og kjære faktorer, typisk for det elleville universet til Knutsen og Ludvigsen. Publikum får gjensyn med de to vidt forskjellige trubadurene, hvor den grenseløse Knutsen til stadighet må bli holdt i ørene av Ludvigsen. Tunnelen er innredet med hattestativ, kommode og munnspillet til Knutsen. I tillegg får de de besøk, ikke av kongen, men av Kaptein Knutsen og den selvfølgelige gjesten, grevlingen. Så det er duket for både grevling i taket og Juba Juba for publikum.

- I alle høyeste grad, vi har noen hit`er som kommer på rekke og rad, forteller Granås.

Han får støtte av skuespillerkollega Nilsen.

- Jeg er helt enig, også vil jeg legge til at det dukker også opp noen skjulte perler som kanskje ikke er spilt så ofte, men som er fryktelig fine å høre på, og kanskje litt søt og rørende å se på, avslutter Nilsen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...