Nea Radio

Hyller The Beatles med jubileumskonsert for albumet «Abbey Road»

Foto: Privat: Terje Craig

Torsdagskveld kan publikum oppleve det legendariske albumet live på Kimen kulturhus

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

For 42 år siden ble en 11 år gammel gutt bergtatt av The Beatles og deres album Abbey Road. Når albumet i år feirer 50-års jubileum bestemte den samme gutten seg, Terje Craig, for å hedre gruppen og det legendariske albumet ved å arrangere hyllestkonsert i Stjørdal, Levanger og Steinkjer. Første konsert blir holdt torsdagskveld i Kimen Kulturhus, da kan publikum glede seg over kjente sanger fra et album som de fleste har en relasjon til. For arrangør, bassist og vokalist Terje Craig har albumet betydd en hel del.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anette Fossmo

- Som 11-åring hadde jeg hørt på popmusikk, jazz og mye annet, men dette albumet trakk i en litt annen retning musikalsk og det har blitt en rettesnor gjennom hele min musikk-karriere. Det er nå 42 år siden jeg oppdaget dette albumet, og det er nok det viktigste albumet i min verden, forteller Craig.

- Jeg husker feelingen jeg hadde da jeg hørte «Come Together» for første gang, det var veldig tøft og jeg tenkte at dette vil jeg lære meg å spille. Så da ble det plantet et frø i meg og derfra har det bare gått rett i utforbakke, legger han til.

Betydd mye for mange

Å kunne feire bursdagen til Abbey Road med en konsert er en stor begivenhet for Craig, men det er tydelig at det ikke bare er han som har et nært forhold til akkurat dette albumet, da interessen for konserten er stor.

- Det er som en annen 50-årsdag, det er en milepæl. Og dette albumet har betydd veldig mye for veldig mange. Jeg ser jo på billettsalget at det er mange som er enige med meg, så det blir en blanding av herlig, spennende og skummelt, smiler Craig.

- Jeg er kurert for sceneskrekk, men det er klart det er en kraftanstrengelse å spille. Selve platen er ikke mer enn 47 minutter lang, men det skjer veldig mye og det er mye som kan gå galt. Så listen ligger ganske høyt og staven er veldig kort, så det blir veldig spennende, fortsetter han.

Et sammensatt orkester for anledningen

Det er 8 musikere som blir å stå på scenen, tre kvelder på rad. Ideen har ligget hos Craig lenge, men det er ikke like enkelt å få organisert tidspunkt som er gunstig for alle. Han forklarer at de har blitt spurt om å spille flere steder, men med så mange mennesker på laget, blir det med konsertene i Stjørdal, Levanger og Steinkjer med det første. Til gjengjeld kan publikum i disse byene forvente seg litt av en opplevelse.

- Publikum kan forvente seg et sammensatt orkester med 8 musikere, som alle sammen er veldig glad i The Beatles og som har veldig lyst til å gjøre en veldig bra konsert. Vi kommer ikke til å spille albumet note for note, for da hadde vi likeså greit kunne satt oss i publikum og spilt av platen, rett og slett. Så vi gjør vår tolkning av det, men vi ligger nært opp til originalen altså, forklarer Craig.

- Ideen om en konsert har jeg dvelt ved i flere år, faktisk! I og med at jeg jobber prosjektorientert, så er orkesteret satt sammen av mange jeg har jobbet med tidligere, men også to som jeg aldri har spilt sammen med før. Det er et sammensatt orkester for denne anledningen, avslutter han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...