Nea Radio

Hedret med talentpris

Talentpris: Lørdag fikk dirigentstudenten Eirik Teigseth Morken fra Hommelvik Bladets talentpris. Foto: Anne Gundersen

Eirik Teigseth Morken mottok Bladets talentpris lørdag. – En flott oppmuntring, sier prisvinneren.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Dette var helt uventet og jeg ble faktisk tatt på senga, sier Eirik Teigseth Morken, årets mottaker av Bladets talentpris.

– Jeg ble vekket av en telefon fra Halsen Musikkforening. Vedkommende fortalte om nyttårskonserten og at de pleier å dele ut talentpris. Det var litt av en overraskelse. Jeg har ikke oppholdt meg her på flere år, så det at de husker meg og det å få en oppmuntring fra lokalmiljøet, betyr mye.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Trangt marked

I 2016 var Eirik den eneste som ble tatt opp til orkesterdireksjonslinjen ved Norges Musikkhøgskole, men i år har han permisjon fra studiene. – Jeg har en del andre oppdrag og det er fint å få litt arbeidserfaring. Han innrømmer at arbeidsmarkedet for dirigenter er trangt.

– Jeg drømmer om å jobbe med orkester og aller helst her hjemme. Det finnes ikke veldig mange orkester i Norge, så det er mange om beinet. Men uansett hva jeg velger å gjøre framover, kommer jeg bestandig til å dirigere korps og lignende på fritiden. Nå er jeg litt i tenkeboksen, men det er klart, å få en slik oppmuntring som talentprisen, det gir meg en skikkelig boost, sier Eirik Teigseth Morken.

Ildsjel

I tillegg til talentprisen, ble også årets ildsjelpris delt ut under Nyttårskonserten. Impersario og musiker Terje Craig Furunes mottok den velfortjente hyllesten.

– Nå får jeg sluttfinansiert et snart tre år gammelt prosjekt som heter ”Lysstreif”. Jeg har laget musikk til diktene til Sigrun Dagrunsdottir Granås, og nå får vi utgitt CD-en, sa Craig Furunes til Bladet, da han mottok prisen. Både talentprisen og ildsjelprisen er pålydende 10 000 kroner.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...