Nea Radio

En sosial oase i Stjørdal

I kaffekroken kan du legge igjen noen kroner i glasset om du vil, og vaffelen er alltid nystekt. Foto: Idunn Thorsø

Høsten er i full anmarsj, og mørketida er på vei. Da er det godt å kunne dra et sted og møte andre over en gratis vaffel og kaffekopp, istedenfor å sitte alene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.10.2018 kl 08:02

Midt i Stjørdal sentrum ligger et butikklokale på 1000 kvm fylt av krimskrams, klær, sko, gamle møbler og hyllemetervis med musikk på vinyl, cd og kasett. Midt inni mylderet av mennesker på brukthandel, finnes det en liten kaffekrok med gratis kaffe og vaffel til de som føler for å slå seg ned for et sosialt avbrekk.

- Vi ser at det er spesielt mange eldre som tar turen til kaffekroken vår, forteller daglig leder Kjell Koldbrek ved NLM Gjenbruk Stjørdal.

- Jeg får et inntrykk av av mange eldre er satt til sides og ikke har kontakt med andre. Her finner de derimot venner, de finner noen å prate med og kan ha den trivelige samtalen over en god kopp kaffe.


Sosialt engasjement

Butikken drives på frivillighet og overskuddet går til veledige prosjekt over hele verden. NLM (Norsk Luthersk Misjonsamband) Gjenbruk Stjørdal er en av fire butikker i Midt-Norge, men det er er butikker over hele Norge, og alle sammen har en slik kaffekrok.

- Vi som jobber her begynner å bli kjent med en del av de som flittig besøker kaffekroken, og da setter vi oss ofte ned og slår av en prat med de.

- Mange tar seg god tid når de er her, og da hender det rett som det er at det kommer noen skikkelig gode historier fra de eldre, legger Koldbrek til.

NLM Gjenbruk har åpen kaffekrok i butikkens åpningstid, og her er alle velkommen. For mer informasjon om NLM, åpningstider og deres samfunnsengasjement kan du besøke nlmgjenbruk.no eller gå inn på deres Facebookside facebook.com/nlmgjenbrukstjordal

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...