Det går mot rekord i Malvik

Foreløpige tall viser stor giverglede i hele Trøndelag

Bar bøsser: Både tidligere statsråd Mary Kvidal og ordfører Ingrid Aune gikk fra dør til dør under TV-aksjonen søndag. I bakgrunnen sørger varaordfører Ole Herman Sveian for vafler til sultne bøssebærere. Foto: Anne Gundersen

Det går mot rekord i Malvik under TV-aksjonen Mindre Alene Sammen, til inntekt for Kirkens Bymisjon.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det går mot rekordhøy oppslutning om NRK TV-aksjonen i Malvik. I år går inntektene til Kirkens Bymisjons arbeid, et formål som ser ut for å engasjere. I skrivende stund er det talt opp 242 880 kroner fra bøssene og kulturskolens konsert i Hommelvik kirke. I fjor var tilsvarende tall 194 260, og da var Malvik kommunes innbyggere blant de som ga mest til TV-aksjonen per innbygger i regionen.

– Det har vært et imponerende oppmøte blant dugnadsfolket i Malvik også i år; det var kø på rådhuset av ivrige dugnadsfolk i kveld, så selv kjørte jeg videre til Sveberg for å dekke tre roder der, sier ordfører Ingrid Aune (Ap).

– Vi hadde et enormt oppmøte både på Saksvik, i Hommelvik og på Sveberg og så godt som fullt også på Vikhammer. Full dekning av bøssebærere i en såpass stor kommune er ikke hverdagskost, så varmt takk til alle innbyggere som har engasjert seg, sier Aune som er leder for TV-aksjonen i Malvik.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Giverstafettt

Også i giverstafetten har kommunen tangert fjorårets resultat, med rundt 60 000 kroner fra lokale bedrifter, store som små. Det tangerer fjorårets rekordhøye resultat.

– Malvik har et aktivt næringsliv i vekst som bidrar til å støtte opp om mange lokale initiativ i kommunen vår, og næringslivet bidrar så det monner også i denne nasjonale dugnaden, forklarer Aune og sier videre at også Malvik kommune har støttet opp og gitt én krone per innbygger til aksjonen.

– Det ser ut til at Kirkens Bymisjons arbeid for de som av ulike grunner faller utenfor fellesskapet har engasjert oss, og det gleder meg, fortsetter Aune.

Tv aksjonskomiteen har i år samarbeidet med menighetene i Malvik og disse har bidratt med hender og engasjement. Flyktningene ved introduksjonskurset har klargjort bøssene før innsamlingen.

– Jeg vil rette et varmt takk til alle som har engasjert seg og jeg er spent på å se det endelige resultatet som foreligger om noen dager.

Dør til dør

En av dem som gikk med bøsse søndag ettermiddag, var tidligere statsråd Mary Kvidal.

– Jeg syntes årets aksjon går til et svært godt formål. Givergleden har vært stor på roden min og det tror jeg skyldes at Kirkens Bymisjon er en organisasjon alle kjenner til og som gjør mye bra, mener Kvidal. Hun forteller at hun meldte seg som bøssebærer fordi hun ikke selv fikk besøk i fjor.

– Det måtte jeg jo gjøre noe med, så da ble det en ekstra viktig søndagstur på meg!

Din kommune

Givergleden har vært stor over hele Trøndelag. Klokken 22.00 i går kveld viste tallene per innbygger følgende i øvrige kommuner:

  • Tydal har gitt kr 58,-
  • Røros kr 39,-,
  • Selbu kr 37,-
  • Holtålen kr 35,-
  • Stjørdal kr 25,-

Dette er midlertidige tall og det endelige resultatet vil ikke være klart før om flere dager.

Sjekk utviklingen i din kommune her

www.giverstafett.no/Trondelag

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Ny radio på DAB-nettet

Ny radio på DAB-nettet

Den kristne radiokanalen pTro har startet sendinger på DAB-nettet i Trøndelag.

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Biblotekar Oddbjørg Øiberg kommer med tips til lesestoff i påska.

Henrik videre i The Voice

Henrik videre i The Voice

Henrik Fuglem er nok en gang videre i The Voice.

Fortellinger fra fjerne land

Fortellinger fra fjerne land

Palmesøndag arrangerer Røros Fortellerscene sin andre fortellerkveld. Denne gangen er det Harald Hauge som skal fortelle og også bidra musikalsk.

Anbefaler «Kobrahjerte»

Anbefaler «Kobrahjerte»

Bibliotekar Hanna Malene Lindberg anbefaler en bok av den norske forfatteren Toril Brekke i denne ukas bokmagasin.

Snøscooterveteraner samles i Selbu

Snøscooterveteraner samles i Selbu

Selbu Veteranklubb arrangerer veterantreff for snøscootere i helga.

Siste nytt i Stjørdal/Malvik Vis flere

Skogbrann i Mostadmark

Skogbrann i Mostadmark

Brannen er under kontroll.

Styrt avvikling for SENFO

Styrt avvikling for SENFO

Et svært beskjedent antall av medlemmene møtte opp da Selbu Næringsforum vurderte framtida si.

- Billig barnevern kan koste dyrt

- Billig barnevern kan koste dyrt

- Kommersiell barnevernsdrift er svært lønnsomt, viser de private selskapenes overskudd. Men hva skjer med barna når barnevernet styres etter priskonkurranse, forretningshemmeligheter og maks profitt?

AUF-Emilie på AP-landsmøte

AUF-Emilie på AP-landsmøte

Denne helga er Trøndelag AUFs nestleder Emilie Græsli fra Tydal på sitt første Arbeiderparti-landsmøte. Hun har allerede sikret seg taletid!

Meldeplikt til EU? Det går ikke an!

Meldeplikt til EU? Det går ikke an!

- EUs meldepliktdirektiv betyr at kommuner, fylker og nasjonale myndigheter skal sende reguleringer av tjenestevirksomhet til forhåndsgodkjenning hos ESA, EUs forlengede arm. Det er sensur av lokaldemokratiet, skriver Morten Harper, førstekandidat for Stjørdal SV i dette leserbrevet.

Vellykket Luftpistol-NM og seier til Vigdenes

Vellykket Luftpistol-NM og seier til Vigdenes

En uhøytidelig men allikevel viktig revansj for Stjørdalsordføreren under helgas NM i Luftpistol.

Siste nytt med #KulturVis flere

Henrik videre i The Voice

Henrik videre i The Voice

Henrik Fuglem er nok en gang videre i The Voice.

Direktesendt med Langli's

Direktesendt med Langli's

Neste onsdag kan du møte Langli's på Café Langseth i Selbu. Da blir det direktesendt plateslipp med Langli's og Sigmund Sæther.

Ker ska vi rese hen no?

Ker ska vi rese hen no?

Ålen Musikkorps klar med vårkonsert i Påskelabyrintens ånd.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...