Nea Radio

– Det er ikke sexy å være underdanig

Dikt: Lise Anna Øwre leste passelig oppviglerske dikt under markeringen av 8. mars på Rampa i Hommelvik fredag. Foto: Anne Gundersen

Kvinners rolle i samspill med menn var ett av temaene under 8. mars-markeringen i Hommelvik fredag kveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kroppspress og kvinnen som objekt var et et av temaene under stoldebatten i går kveld. Ana Synnøve Brjørkum fra Press og leder for Malvik Unge Høyre, Julianne Moen Foss, var enige om at dette er temaer som engasjerer sterkt.

– Vi må se på kvinners seksualitet, mente Bjørkum. Sex skal være gi og ta og det er ikke slik at det er sexy at kvinner bestandig føyer seg og strekker seg for å imøtekomme menn. Julianne Moen Foss forklarte at objektiviseringen av jenter i skolegården fremdeles er et problem.

– Det gjør meg forbanna at vi skal defineres gjennom menn og gutters blikk, tordnet hun.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Heltidskultur

Et selvsagt tema under arrangementet, var kvinners rolle i arbeidslivet, noe som særlig ble diskutert under en stolprat med fagforbundets leder i Malvik, Tanja Elton og SVs gruppeleder både i Malvik og i Fylket, Rakel Trondal.

– Til en viss grad er det fremdeles slik at mange mener kvinner jobber nærmest for å ha en hobby, sier Trondal.

– Dersom mannen tjener greit med penger, så framstilles det som en lite relevant problemstilling at kvinner ikke kan forsørge seg selv. Det at Malvik gjør et banebrytende arbeid når det gjelder å gi heltidsstillinger til kommunalt ansatte i kvinnedominerte yrker, ble trukket fram.

– Vi har faktisk sett at andelen sykemeldte har gått ned med 20 % etter av vi har klart å øke heltidsandelen i kommunen, sa ordfører Ingrid Aune, som ledet debattene.

Debatt: Kvinners rolle i arbeidslivet ble diskutert da ordfører Ingrid Aune snakket med Tanja Elton fra Fagforbundet (t.v) og Rakel Skårslette Trondal fra SV. Foto: Anne Gundersen

Vellykket

Dugnadsgruppa som har satt sammen arrangementet, ble ledet av AUFs Kristin Nybrodahl. Hun var svært fornøyd etter at det hele var over.

– Vi kom kanskje litt sent ut når det gjaldt planleggingen, men jeg føler at vi landet godt, noe jeg er stolt av, sier Nybrodahl.

I tillegg til appeller og debatter, var det også underholdning underveis. Særlig nevnes 7 år gamle Alva Hell, som sang Solidaritet og rørte forsamlingen til tårer med sin stødig og klare stemme.

Skal markers

Ordfører Ingrid Aune sier at så lenge hun er ordfører i Malvik, skal 8. mars feires med brask og bram.

– Vi har hatt til sammen 100 kvinnelige ordførere i Norge og det er ikke særlig mange. Jobben vår er å sørge for at flere kvinner tør og vil engasjere seg, avslutter hun.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...