Nea Radio

– Den fineste dagen i året

Ready to Race: Det blir Kultura HELLRX i år som i fjor og Linnea Østmo Furunes og Andreas Viken (foran) stiller til start også i år. Bak: Laffen Jensen (t.v) og Frode Aune. Til venstre står Linneas Racingteam. Foto: Anne Gundersen

Torsdag 7. juni arrangeres Kultura HELLRX i Kimenparken i forbindelse med VM på Lånke. – Nesten som julaften, sier deltaker Andreas Viken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kultura HellRX er en del av Kulturafestivalen som retter seg mot mennesker med funksjonshemninger.

– Vi startet for 10 år siden med en liten konsert på torget i Stjørdal, sier leder Frode Aune.

– Siden har det vokst og vokst. I fjor bestemte HellRX seg for å hive seg på og det aller første Kultura HellRX ble arrangert.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Fint med søkelys

Under mesterskapet er det rullestolbrukere som kjører i to klasser, Supercar og RX2, akkurat slik de gjør på Lånke. Andreas Viken var med i fjor og endte da på 4. plass.

– Jeg mistet fokus litt uti, men har drevet med mental trening i år, ler han. Som rullestolbruker syntes Andreas det er fint å få søkelyset rettet mot seg.

– Jeg trives godt i søkelyset, jeg, men aller best syntes jeg det er at det settes fokus på rullestolbrukere som gruppe og at folk ser at vi som sitter i rullestol også kan ha det kult.

Heiagjeng

Linnea Østås Furunes (9), vant i sin klasse i fjor.

– Men vi hadde litt startproblemer, så i år har vi en større og bedre stol, sier Anita Gulbrandsen som snakker på vegne av Linnea. Det er ikke det eneste Linnea har med seg i år.

– Vi har med oss en skikkelig heiagjeng, nemlig Linnea Racingteam som består av Linneas klassekamerater i 3 C ved Fosslia skole.

– Her skal det nok bli liv, mener Anita og røper at Linnea har planer om å vinne i sin klasse i år også.

Full pakke

Laffen Jensen er representanten fra HELLRX og lover at det i år som i fjor blir full pakke under konkurransen.

– Vi stiller med alt som skal til for å skape den rette stemningen, inkludert speakerne som også brukes på Frigården, Tor Mostue og Gunnar Frydenlund. Han forteller at dette samarbeidet har betydd mye for HELLRX.

– Vi har fått veldig mye positiv omtale på grunn av dette, men det aller viktigste for oss er at det er utrolig artig.

Hel festival

Men Kultura er mer enn bare rally.

– Som sagt er dette en hel festival. Vi begynner med en parade fra rådhuset, så blir det en barnekonsert før selve løpet. Til slutt har vi konsert og dans inne i Kimen, forklarer Frode. Og på konserten bidrar også bandet Fosseduren hvor Andreas er vokalist.

– Ja, jeg sa jo at jeg trivdes i søkelyset, ler 26-åringen.

– Så under Kulturafestivalen får jeg både i pose og sekk, sier Andreas og takker arrangørene for at de arrangerer en slik festival.

– Jeg kan nesten ikke få sagt hvor mye jeg setter pris på dette. Denne dagen er utrolig viktig for meg.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...