Nea Radio

Busstur med Odyssevs

MED BUSS: Vandreteater med buss i Stjørdal. Foto: Marthe Belsvik Stavrum

I forrige uke gikk forestillingen "hvor har jeg vert i hele mitt liv" for fulle busser under ByFest Stjørdal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

HVOR HAR JEG VERT I HELE MITT LIV
Med utgangspunkt i den legendariske taggen i Halsøkrysset som lyder "hvor har jeg vert i hele mitt liv" har denne forestillingen sprunget fram. Kulturenheten i Stjørdal kommune, med prosjektleder Mari Moe Krysinska i spissen, ønsket å lage en forestilling med og for stjørdalingene som kunne gjenspeile mangfoldet i byen, både med tanke på folk og lokasjoner. Regissør Allesandra Felli ble koblet inn, og Homers store klassiker "Odysseen" ble utgangspunktet for manus.

BUSS
For å lett komme rundt til de ulike scenene ble publikum fraktet med veteranbuss, og teateret utspant seg inne i, rundt bussen og på steder rundt om i byen. Rett etter avgang fra Halsøkrysset kom selveste Odyssevs, i Jon Vegard Hovdals skikkelse, om bord, og vips så var publikum med på hans mangslungne reise hjem fra krigen i Troja.

"Homers Odysseen handler om en livsreise, og om det å komme hjem og å høre til, og vi tenkte at bussen kunne være Odyssevs skip. Slik kunne publikum følge Odyssevs opplevelser på sin reise hjem. Jeg har jobbet mye med klassiske stykker før, og mye utendørs, men aldri med buss," smiler regissør Allesandra Felli.

LOKALE OG INNLEIDE KREFTER
Den greske koreografen Roula Lymniati hadde ikke vært i Stjørdal før, og har en klar oppfatning av stedet:

"Jeg hadde hørt at dette var et litt stygt sted uten så mange muligheter, men folk her er jo helt fantastiske, og sammen har vi vist både innbyggerne, publikum og medvirkende at Stjørdal kan være både magisk og vakkert. Vi ville gi stjørdalingene en mulighet til å se byen sin med nye briller og i nytt lys, og det ser ut som vi har lykkes med prosjektet"

FULLE BUSSER
Forestillingen gikk for fulle busser i hele forrige uke under ByFest Stjørdal.

Hør utdrag fra bussteateret i lydspilleren.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...