Nea Radio

AUK er offisielt åpnet!

Lokalprodusert mat på Torgkvartalet

Klippet Snor: Ordfører Ivar Vigdenes åpnet AUK Food Truck i Torgkvartalet torsdag. Her er han sammen med Kristian Helgesen fra Langøra Kaffebrenneri, Gry Fornes og Eirik Yven fra Fornes Honning. Foto: Anne Gundersen

Lokalmatinitiativet AUK Food Truck åpnet dørene i Torgkvartalet på Stjørdal torsdag. – Nå må folk legge igjen det de kan av penger, sier en entusiastisk ordfører Ivar Vigdenes.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.11.2018 kl 12:40

Ordføreren klippet sløyfebåndet og erklærte AUK for åpnet.

– Vi i Stjørdal er stolte over å ha så mye flott lokalprodusert mat å by på og vi er opptatt av å formidle smaken av Stjørdal, sa ordføreren etter å ha både kjøpt lunch og holdt tale for de mange som møtte fram for å bivåne nyanskaffelsen.

Saken fortsetter under bildet

På plass: Torsdag åpnet AUK på Torgkvartalet. Fra venstre: Solvor Reinsberg fra Eidum Gårdsbakeri, Kristian Helgesen fra Langøra Kaffebrenneri, Gry Fornes og Eirik Yven fra Fornes Honning og Renate Aune fra Langøra Kaffebrenneri. Foto: Anne Gundersen

Samarbeid

AUK er et samarbeid med flere lokalmatprodusenter og det bys på alt fra ferske egg, brød og melk til honning, grønnsaker og spekemat fra Stjørdalsdalføret.

– Vi som er medeiere skal både levere varer og jobbe på skift i butikken, sa Solvår Reinsberg fra Edum gårdsbakeri til Nea Radio et par dager før åpningen. Også Torgkvartalet, hvor AUK er plassert, er involvert i samarbeidet.

– Det er Torgkvartalet som har kjøpt denne bilen og de lar oss være her. Det er ikke sikkert dette hadde vært mulig uten Torgkvartalet, mener Reinsberg.

Saken fortsetter under bildet

Lunch: Ordføreren benyttet anledningen til å kjøpe seg lunsj hos AUK. Foto: Anne Gundersen

By og land

Ordfører Vigdenes mener at det at et konsept som AUK kan få grobunn i Stjørdal, sier noe om hvor langt byen har kommet.

– Vi ser at det satses på mange hold og nå også på dette som Stjørdal er så opptatt av, nemlig at by og land kan gå hand i hand. Nå kommer lokalmatprodusentene enda nærmere kundene og det tror jeg det er marked for i Stjørdal nå. Dette er med på å bygge identiteten til stjørdalingene, mener Vigdenes.

Foto: Anne Gundersen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...