Nea Radio

Jonas Gahr Støre besøkte Vikhammer helsetun

Inspirasjon: Jonas Gahr Støre har hentet inspirasjon fra måten Malvik arbeider med eldre og kultur på til partiets program før valget. På bildet er han sammen med ordfører Ingrid Aune (t.v) og Tor Haldberg og Marit Engan, som underholdt under politikerbesøket på Vikhammer helsetun. Foto: Anne Gundersen

Onsdag besøkte statsministerkandidat Jonas Gahr Støre (AP) Vikhammer helsetun. – Vi har hentet inspirasjon til partiprogrammet fra eldreomsorgen i Malvik, sier Arbeiderpartipolitikeren.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.08.2017 kl 12:49

Onsdag var Jonas Gahr Støre, sammen med blant annet medlem i helse- og omsorgskomiteen og stortingsrepresentant for Nord-Trøndelag arbeiderparti, Ingvild Kjerkol, på en lynvisitt i Malvik. Politikerne besøkte Vikhammer helsetun, for å se nærmere hva Malvik kommune gjør for å gi eldre et godt kulturtilbud.

– Her har jeg vært på mange besøk, de har vært korte, men bestandig fulle av innhold fordi Ingrid vet hvordan hun skal bruke tiden, sier Støre.

Saken fortsetter under lydklippet

Jonas Gahr Støre, Tor Haldberg, Marit Engan og Ingrid Aune om kulturengasjementet i eldreomsorgen i Malvik

Inspirasjon

Støre sier at han finner det inspirerende å se hva Malvik har fått til.

– Det er fint å se hvordan dette kan gjøres i praksis og Malvik er et av de stedene vi har hentet erfaringer vi har bygget partiprogrammet vårt på. Her har jeg sett hvordan man kombinerer aktivitet, kultur og omsorg og det har vært viktig i programprosessen til Arbeiderpartiet. Særlig har det vært lærerikt å se hvordan tar mangfoldet blant eldre på alvor, fra de som ikke trenger noen oppfølging til de som trenger omsorg 24 timer i døgnet. Her legger man til rette ved å bygge helsetun hvor det er tilrettelagt for kultur og det har vært viktig lærdom man finner igjen i partiprogrammet.

Billig

Støre mener at vi skylder de eldre som har kommet i en vanskelig livssituasjon muligheten til å kunne fortsette å nyte gleder som musikk og annen kultur.

– Det koster lite og det er kjipt å ha en regjering som ønsket å kutte den kulturelle spaserstokken. Heldigvis fikk vi stanset dette i stortinget, men det vil jeg si er sosialøkonomisk gjerrig.

Underholdt

Tor Haldberg og Marit Engan er et kjent og kjært innslag i den kulturelle spaserstokken. Haldberg, som selv er 81 år, sier at det er helt naturlig for ham å ville gi tilbake i form av mer eller mindre frivillig arbeid for eldre.

– Jeg syntes det er veldig fint å kunne gjøre dette og enda finere ble det da jeg kunne gjøre det sammen med Marit, ler Haldberg. De to er også engasjerte i eldres kulturmønstring, et arrangement eldre i Malvik tok initiativ til for syv år siden.

– Vi spiller på Helsetunene hver fjortende dag og oktober er det eldres kulturmønstring og det er årets største arrangement for oss, sier Engan.

Stolt

Ordfører Ingrid Aune var stolt av å vise fram kommunen til statsministerkandidaten.

– Jeg syntes det var flott at han tok seg tid til å komme innom her og det er en glede for meg å kunne vise fram hvordan vi jobber med kultur og aktivitet i eldreomsorgen her i kommunen, sier hun.

– Derfor har vi blant annet valgt å vise fram eldres kulturmønstring, noe som er helt særegent for Malvik. Det er fint at Jonas Gahr Støre finner inspirasjon hos oss og jeg opplever at akkurat han er svært lyttende når det gjelder nettopp eldreomsorg, sier Aune og viser til eldreløftet Støre kom med i forrige uke.

– Her lover han å styrke den kulturelle spaserstokken med 15 til 30 millioner hvert år, noe vi i Malvik syntes er veldig positivt. God kultur for eldre bygger både små og store felleskap.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...