Nea Radio

Inviterer til magisk kveldsstund i Lerfall

Magisk: Torsdag kveld inviterer Unni Raaen Nysæther og Stjørdal museum til å oppleve helleristningene ved Lerfall i Hegra opplyst og tonesatt av bronsealderlurer. Foto: Anne Gundersen

Torsdag kan du oppleve bergkunsten ved Lerfall i et helt spesielt lys og til tonene av bronsealderlurer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Nattlysningen ved helleristningsfeltet på Lerfall i Hegra er ett av Stjørdal museums aller mest spektakulære arrangement.

– Dette er en magisk opplevelse vi arrangerer med jevne mellomrom, sier arrangementansvarlig ved museet, Unni Raaen Nysæther.

– Det er helt spesielt å se den gamle bergkunsten lyssatt på denne måten og publikum kommer gjerne igjen år etter år.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Urlyd

Det som er spesielt under årets utgave av arrangementet er at museet har fått til et samarbeid med trombonistene Susanne Bjørgum Torgersen og Jens Chr. Kloster.

– De skal spille på autentiske kopier av bronsealderlurer som ble funnet i en myr i Danmark og det vil gi det hele en helt ny dimensjon, mener hun.

– Dette kan jeg love blir en fantastisk opplevelse, sier Unni Raaen Nysæther. En arkeolog vil fortelle om historien bak bergkunstfeltet og om de antatte betydningene av de mange figurene som ble hugget inn i berget for over 2000 år siden.

Bronsealderlur: Torsdag kveld vil Susanne Bjørgum Torgersen og Jens Chr. Kloster sørge for at det klinger som det bør ved bergkunsten i Hegra. Foto: Privat

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...