Nea Radio

Nea Radio

Holdt foredrag om menneskeverd

Foredrag: Mandag besøkte Geir Lippestad Malvik videregående skole for å snakke om menneskeverd i en konfliktfylt tid. Her sammen med ordfører i Malvik, Ingrid Aune og elever fra skolen. Foto: Anne Gundersen

Mandag besøkte advokat og byrådsmedlem i Oslo, Geir Lippestad, Malvik videregående skole for å snakke om menneskeverd i en konfliktfylt tid.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2017 kl 15:31

Auditoriet ved Malvik videregående skole var fylt til randen da Geir Lippestad besøkte skolen for å snakke om menneskeverd i en konfliktfylt tid.

– Det er når vi stilles overfor ting vi syntes er ubehagelige eller at vi er i kriser, at vi får teste verdiene våre, sa Lippestad, som er mest kjent for å ha vært forsvarer for Anders Behring Breivik etter massakren 22. juli 2011.

Saken fortsetter under lydklippet

Geir Lippestad og Ingrid Aune om menneskeverd i en konfliktfylt tid

Kjempet

Lippestad fortalte ungdommene at han kjempet en indre kamp om hvorvidt han skulle ta på seg oppgaven med å forsvare terroristen.

– Men etter å ha gått noen runder med meg selv konkluderte jeg med at mitt verdisyn sier at alle har krav på de samme rettighetene når det gjelder rettsikkerhet. Dersom vi begynner å ekskludere grupper fra disse rettighetene ender vi opp med å ha en politistat og ikke et demokrati, mener Lippestad.

– Vi må møte utfordringer vi får basert på refleksjon rundt demokratiets prinsipper og ikke frykt.

Verdidebatt

Ordfører i Malvik, Ingrid Aune, sier seg enig med Lippestad.

– Vi må stå opp for de verdiene vi har og testes på dem hver eneste dag. Jeg tror det er mange som opplever at de verdiene vi ser som våre står på prøve nå og da er det ekstra viktig å diskutere dem for å kjenne på hva de betyr, mener Aune.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...