Nea Radio

Gladsak i kommunestyremøte

Foto: Anette Fossmo

Vedtak fører Malvik et steg på veien til tunnel og dobbeltspor

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Under mandagens kommunestyremøte i Hommelvik ble andregangsbehandlingen av kommunedelplan for dobbeltspor endelig vedtatt. Ikke overraskende, men godt å endelig ha på plass slik at arbeidet med jernbarnestrekket kan begynne. En gladsak, sier ordfører Trond Hoseth.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

- Når man har vært igjennom et kommunestyremøte i Malvik, så vet man at det er mange saker som skaper kraftige diskusjoner. Men akkurat det at vi ønsker en jernbane i dobbeltspor i langtunnel på Malvik, er noe kommunestyre har stått sammen om i flere år. Det er derfor en gladsak at Bane Nord nå har sendt denne kommunedelplanen over til behandling og at vi har fått den vedtatt her i kveld, forklarer Hoseth.

Et steg i riktig retning

Vedtaket var viktig å få igjennom og vil gjøre prosessen med å få på plass planen rundt dobbeltsporet enklere. Han forteller at dette kan være det første steget for å få realisert jernbanestrekningen.

- Kommunedelplanen må ligge i bunn for at det skal kunne reguleres og bli vedtatt dobbeltspor. Da er det slik at den nasjonale sporplanen, som jeg nevnte i innlegget mitt, snart skal rulleres. Og for at dette skal komme med der, så er vi et steg nærmere når denne planen er vedtatt. Da har vi et mindre hinder for å få den plass. Så er det klart at det er en ting som skal vedtas på stortinget, så vi må jobbe med våre kontakter i alle partier for å prøve å få igjennom denne planen, sier Hoseth

- Planen må på plass, for det har store ringvirkninger for hele Midt-Norge. Det er jo en drøm både i sør og i nord å få til den her kjappe forbindelsen mellom Trondheim og Steinkjer. Skal vi få til denne forbindelsen i tillegg til et effektivt flytog som kan regulerer trafikken, så må dette på plass, avslutter Ordføreren.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...