Nea Radio

Nea Radio

Flertall for detaljregulering av stasjonsområdet i Hommelvik

Foto: Anette Fossmo

Men til tross for at de fleste var enige i vedtaket, stemte ett parti imot.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

En av de viktigste sakene som kom opp under mandagens kommunestyremøte var detaljregulering av Hommelvik stasjonsområdet. Saken kan sees i sammenheng med kommunedelplanen da den spiller en avgjørende rolle for at utviklingen av knutepunktet og jernbarnestrekket i Malvik kan fortsette.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

Detaljreguleringen av stasjonsområdet er viktig for utviklingen av hele Hommelvik sentrum. Men da planen enda ikke var klar i utgangen av 2019, som lovet av jernbaneverket via byvekstavtalen, signaliserte kommunestyre i Malvik at de ønsket selv å ta initiativ. Dette ble godt mottatt og kommunen kan fyre opp prosessen ved å selv starte den. Dette vil også være et steg i riktig retning når det kommer til utviklingen av sentrum. For når avklaringen fra jernbaneverket ble forsinket gikk det også utover utviklingen av områdene rundt jernbanestasjonen. Nå kan kanskje totalreguleringen av stasjonen komme i gang.

- Det betyr ikke at kommunen skal inn ta over reguleringen, men at kommunen skal gå aktivt inn for å få i gang en regulering, forklarer ordfører Hoseth.

FRP: Legger kjepper for Bane Nord

Men det er ikke alle som var like positive til vedtaket. Og selv om det var et tydelig flertall som stemte for reguleringsplanen, valgte Frp og stemme imot, som mener at vedtaket går stikk imot det folket ønsker. De frykter at reguleringen vil føre til at det blir bygd boliger i fjæra. I tillegg mener FRPs Terje Hansen at detaljreguleringen gjør det problematisk for Bane Nord, da de på førstehøring gjorde det klart hvorfor de ønsket å bygge 5 spor.

- Beliggenheten til Hommelvik ligger mellom to store tunneler, skulle det skje noe trenger de et sted for blant annet verkstedtog, krysningspunkt og et sted å parkere. Nærmeste stedet som kan erstatte Hommelvik er Levanger og det er alt for langt unna, understreker Terje Hansen.

Må ikke blande kortene

Men ordføreren understreker at det ikke handler om nedsiden mot fjorden, men stasjonsområdet i sin helhet. Avklaringen rundt stasjonsområdet vil dog ha innvirkning på utviklingen både ned mot sjøen og sør for jernbanen, men det gjelder da de samme områdene som stasjonsområdet opptar i dag. Dette skal ikke blandes med en utbygging ned mot fjorden.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...