Nea Radio

Får et innblikk i arbeidslivet

Fra venstre: Karriereveileder ved Ole Vig, Terje Tangen og Jon Uthus, Næringsforeningen i Værnesregionen. Foto: Runar Kjøsen

Elevene på VG1 ved Ole Vig videregående på Stjørdal får Torsdag et godt innblikk i arbeidslivet i forskjellige bransjer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2019 kl 12:28

For andre år på rad arrangerer Ole Vig videregående skole karrieredag for sine 200 elever som går yrkesfag på førsteåret ved skolen.

Hele 27 utstillere fra forskjellige bransjer er på plass med stands for å fortelle elvene om arbeidslivet i deres bedrift og bransjen forøvrig, og det skal ikke stå på plassen om arrangementet blir ennå større neste år.

- Nei da, vi har da en relativt beskjeden idrettshall hvor det er plass til veldig mye, så vi frykter ikke arealbruken, sier karriereveileder Terje Tangen på spørsmål om dette.

Jon Uthus fra Næringsforeningen i Værnesregionen mener at Ole Vig har gått foran som et godt eksempel, og at de øvrige skolene i Værnesregionen synes at dette er spennende tenking. Samtidig påpeker han at denne dagen er en flaggheisingsdag for næringslivet i regionen. Ambisjonen bør være å virkelig få til en stor karrieredag for Værnesregionen.

I avspilleren under kan du høre intervjuet med Jon Uthus og Terje Tangen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...