Nea Radio

Bussen kan bli dobbelt så dyr

Stiller krav: – Regionsreformen skulle ikke føre til en enda tykkere strek mellom Nord- og Sør-Trøndelag, sier ordfører i Malvik, Ingrid Aune. – Dersom forslaget slik det står nå går gjennom, er det dette som vil skje når det gjelder kollektivtrafikken. Foto: Anne Gundersen

Forslaget til en ny takst og sonestruktur mellom Nord- og Sør-Trøndelag kan gjøre en busstur mellom Malvik og Stjørdal dobbelt så dyr. – Dette virker mot regionreformens hensikt, mener ordfører i Malvik, Ingrid Aune.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I forbindelse med fylkessammenslåingen er et forslag til ny takst- og sonestruktur innen kollektivtransport ute til høring. Saken ble tatt opp i formannskapet i Malvik mandag.

– Vi mener at forslaget til ny prismodell mellom Malvik og Stjørdal virker mot regionreformens hensikt, sier ordfører Ingrid Aune.

– Hensikten med å slå sammen to fylkeskommuner var at det skulle bli mindre avstand mellom fylkene og ikke mer. Med det forslaget som legges fram her, så blir det dobbelt så dyrt å reise med buss fra Malvik til Stjørdal og det kan vi ikke gå med på.

Saken fortsetter under lydklippet

Ordfører i Malvik, Ingrid Aune, om ny takst- og sonestruktur for samferdsel

Forslag

Formannskapet legger nå fram et forslag om at Malvik og Stjørdal skal ses som en takstsone.

– I tillegg vil vi også ha lik pris på tog og buss for å fremme togtrafikken. Dette burde være interessant for hele landet og her må staten ta sin del av regningen. Aune sier videre at de også ønsker endringer i områder som i dag har dårlig dekning av kollektivtransport.

– Som eksempel kan vi nevne Mostadmark her i Malvik. Dette er et område med dårlig bussdekning, men det går skolebusser. Hvorfor ikke tenke sosialøkonomi og si at vanlige passasjerer kan få sitte på? Bussen går jo uansett. Vi mener at her må man lage et system som sier at dette må kunne gå an.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...