ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Bursdagsbarnet Braut

Pensjonist: Oksen Braut feiret 15-års dagen sin under Agrisjå. Nå blir kjøttberget, som er far til 300 000 barn pensjonist, og det betyr at turen snart går til slakthuset. Her er han i all sin prakt, sammen med styreleder i Geno, Jan Ole Melby. Foto: Anne Gundersen

Oksen Braut er far til over 300 000 barn. Torsdag fylte avlsdyret 15 år og det ble behørig markert under Agrisjå fredag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Oksen Braut er et strålende skue i all sin virile prakt, men nå går et liv i lyst og glede mot slutten. Torsdag fylte nemlig avlsoksen, som er opphav til over 300 000 avkom, 15 år og det betyr at turen til slakteriet er uungåelig.

– Han har sønner og sønnesønner som nå er enda bedre avlsdyr, sier Harald Kleiva i Geno, som sang både bursdagssang og triste avskjedssanger for bursdagsbarnet som egenhendig har sprutet hele 20 millioner kroner inn i Genos økonomi.

Saken fortsetter under lydklippet

Harald Kleiva og Jan Ole Melby om avlsoksen Braut.

Fantom

Styreleder i Geno, Jan Ole Melby, forklarer at magien skjer ved at Braut rir på ei fantomku og etterlater seg gullet i en falsk skjede.

– Vi fryser det ned og da er det holdbart slik at vi kan sende det til kunder i hele verden.

– Det er trist at han nå nærmer seg de evige beitemarker, men vi kan vel trygt si at Braut har levd et liv de fleste mannfolk ville misunnet ham, mener Harald Kleiva.

Nøkkelord

ANNONSE