Nea Radio

Nea Radio

Bjørn Stuevold klar for pensjonisttilværelsen

Går av: NRKs regionredaktør, Bjørn Stuevold, går av med pensjon. Nå gleder malvikingen seg til å la kreativiteten få fritt spillerom på privaten. Foto: Anne Gundersen

Bjørn Stuevold har sett utviklingen i mediabransjen fra orkesterplass i 40 år. Mandag gikk NRK-veteranen av med pensjon.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2017 kl 07:03

Bjørn Stuevold er NRKs markante regionredaktør for Trøndelag og mandag gikk han av med pensjon. I løpet av sine 40 år i mediabransjen har han sett media endre seg voldsomt.

– Det er med et visst vemod jeg ser at for eksempel papiraviser nå ikke har den rollen de en gang hadde, sier Stuevold, som startet karrieren som skrivende journalist.

– Men endringer er noe vi må akseptere og mitt vemod spiller liten rolle i den store sammenhengen, smiler han.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Dramatisk

Bjørn Stuevold har hatt en finger med i spillet når det gjelder oppbyggingen av det meste av det vi i dag kjenner som NRK Trøndelag.

– Særlig dette med å etablere Midt-Nytt og det å bygge opp en felles redaksjon for Nord- og Sør-Trøndelag, er noe av det jeg husker som spennende. Stuevold, som opprinnelig var nyhetsreporter i NRK, husker også 22. juli 2011 som en særdeles dramatisk dag på jobb.

– Jeg hadde da ansvar for hele divisjonen, i og med at jeg vikarierte for lederen. Det å få noe slikt i fanget og alt det førte med seg, både privat og profesjonelt, er noe jeg aldri vil glemme.

Skriverier

Stuevold gleder seg til å ha mer tid til private sysler.

– Jeg er leder for Malvik kulturråd og det er noe jeg håper å fortsette med. Vi har blant annet jobbet hardt for å få en oppgradering av Ytre Malvik Samfunnshus og det arbeidet ser nå ut for å bære frukter, sier nestoren som også har vært engasjert i Saksvik Teaterlag siden laget ble stiftet.

– Jeg har dessuten tenkt å fortsette å skrive, det er jo noe jeg bestandig har gjort. Så får vi se om det blir til skrivebordsskuffen eller om det blir noe mer, sier han lurt.

Klokke

På grunn av sine 25 år i statskanalen, mottok Bjørn Stuevold en klokke for lang og tro tjeneste.

– Det er jo litt pussig, da, ler han.

– Her har jeg kommet for sent og gått for tidlig i alle disse årene og så får jeg klokka da jeg er på vei ut døra for siste gang.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...