Nea Radio

Løp 24 timer i strekk:

24 hours in Hell

Foto: Anette Fossmo

Godt å slå en bergenser, forteller vinner Simen Holvik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I helgen arrangerte Hell ultraløperklubb «24 hours in Hell» ved Øverlands Minde. Startskuddet gikk av klokken 18.00 fredagskveld og pågikk de neste 24 timene, hvorav flere spreke deltagere holdt ut å løp 24 timer i strekk.

Ultraløp er i all hovedsak et løp som er lengre enn det som beskriver som maraton (42 195 meter). Helgens ultraløp på Stjørdal går under betegnelsen tidsbestemt løp hvor den som løper lengst innenfor den satte tidsrammen naturligvis vinner.

Helgens vinner ble Simen Holvik som hadde løpt hele 253,254 km i det klokken slo 18.00 lørdagskveld. Han forteller om de siste 24 timene:

- Det var egentlig bedre vær enn jeg hadde sett for meg. Også er jo den gruppen her kollegaer som jeg treffer overalt, som er utrolig kjekt. Så det er skikkelig godt for kropp og sjel, rett og slett forteller Holvik.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

Personlig rekord

Å løpe i 24 timer høres ut som rein galskap for mange, men på spørsmål om hvordan han har det etter endt løp er han optimistisk når det gjelder hvordan kroppen vil ta det i etterkant av løpet:

- Det gjenstår å se, man blir litt stiv – veldig stiv. Også blir det å ta en statusoppdatering på tær og se hvordan de ser ut. Men generelt så er jo tempo såpass lavt at jeg vanligvis pleier å føle meg ganske fin etter løp, sier han.

Og ikke bare vant Holvik løpet, han kan også smykke seg med ny, personlig rekord.

- Jeg hørte ikke helt hva han sa, men jeg tror han sa 253 km, opplyser Holvik.

- Jeg hadde jo egentlig gått ut og sagt at jeg skulle løpe 260, så sånt sett så var det jo litt skuffende. Men jeg vant og det er godt å slå en bergenser, smiler han.

Tilbakelegger 200 km i uken

Når man løper i 24 timer i strekk blir jo sluttresultatet naturligvis et utrolig langt løp, og Holvik forteller oss hvordan man forbereder seg til noe så krevende som dette – samt hvordan han skal feire seieren:

- For det første må du herde beina, du må ha mye løping i mye lengde. For min del ligger jeg ofte på rundt 200 km i uken. Man må kunne herde både føtter, bein og skjelett for å tale den belastningen i 24 timer, forklarer han.

- Nå er det hjem til svigermor og svigerfar med hamburger og øl, smiler han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...