Nea Radio

Ølhund?

Stjørdal lemper på reglene for alkoholservering

Ølhund? Fra fredag kan du drikke øl ute til klokken 24.00 i Stjørdal. Uten mat. Foto: Baard Danielsen

Stjørdal har smittesituasjonen er under kontroll. Det betyr en rekke lettelser når kommunen nå velger å følge de nasjonale retningslinjene fra fredag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi har ikke lenger et pågående utbrudd av Covid-19 så langt vi kan se i dag, skriver kommoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen i en pressemelding.

– Tusen takk nok en gang for en kollektiv innsats for fellesskapet og for folkehelsa! Tiltakene som vi må sette i gang ved utbrudd er tøffe og inngripende, men ganske kortvarige. Kommunen vil takke for at de regler og råd vi setter inn, blir effektfulle med hjelp fra dere alle.

Samtidig minner kommunen om at smittetilfeller fortsatt forventes å komme hit.

– Målet med våre råd og regler, er at den enkelte av oss bidrar til å redusere konsekvensen rundt smittetilfeller – slik at bare de aller nærmeste nærkontaktene eventuelt kan bli smittet.

Det er fortsatt viktig at alle med mulige og lette symptomer melder seg til test, og holder seg for seg selv mens man venter på resultatet.

– Jo tidligere vi får bekreftet smitte, desto mindre blir konsekvensene for nærkontaktene og nærmiljøet.

Stjørdal vil med dette gå inn på regjeringens plan for Gradvis gjenåpning av samfunnet, per i dag ligger denne på Trinn 2.

Anbefalinger

 • Sosialt dagligliv Anbefales utendørs
 • Anbefalt max antall i private hjem (utenom husstanden og «beskyttede»): 10 gjester, og anbefalt 1 meter avstand. Barn kan ha besøk fra egen kohort. Dette betyr ikke at kommunen anbefaler 10 gjester stadig vekk, vi anbefaler fortsatt å holde antallet nede gjennom uka. Dette er svært viktig for å unngå store utbrudd! Forsøk å unngå sosial kontakt med personer fra områder med høyt smittepress.
 • Munnbind er absolutt anbefalt å bruke. Det er til hjelp for å unngå å smitte andre, og virker som en påminnelse og skaper trygghet for andre. Anbefalingen gjelder på buss, tog, i butikker, i offentlig tilgjengelige bygg og hos frisører og lignende Men dette er nå igjen bare lovpliktig på flyplassen og på kollektivreiser derfra.
 • Breddeidrett, kultur og andre fritidsaktiviteter Helst utendørs hvis mulig
 • Barn og unge under 20 år kan trene som normalt innen kommunen.
 • Over 20 år gjelder inntil 20 deltakere innendørs, men husk 1 meter avstand. Utendørs gjelder 30 stk. Hvis god avstand imellom gruppene kan opprettholdes kan flere grupper trene eller øve samme sted.
 • Hjemmekontor eller deltidsordninger til stede anbefales fortsatt.

Regler

 • Private arrangementer og sammenkomster anbefales generelt utendørs.
 • Innendørs kan du samle opp til 20 personer. Utendørs settes maksantallet til 30.
 • Det er ikke lenger krav om hurtigtest hvis du kommer fra Oslo eller Trondheim og skal besøk beboere på sykehjem eller bosenter.
 • Idretts- eller kulturarrangement med og for unge under 20 år kan telle opp til 100 personer inkludert utøverne, innenfor samme kommune.
 • Offentlige arrangementer anbefales helst utendørs.
 • Innendørs kan maksimalt 50 deltakere samlet dersom det ikke er faste tilviste sitteplasser. Ved faste tilviste plasser, kan det være inntil 200 personer i publikum.
 • Utendørs kan inntil 200 personer uten fast tilviste plasser samles. Inntil 200 x 3 hvis det er fast tilviste plasser for publikum.
 • Serveringssteder med skjenkebevilling kan skjenke alkohol til kl. 24.00. Fra fredag er det heller ikke krav om matservering. Men servering skal skje ved bordet og alle skal ha sitteplass. Virksomheten skal tilby og oppfordre gjestene om å registrere seg for å lette eventuell smittesporing, og virksomheten er ansvarlig for å legge til rette med omfattende smitteverntiltak i lokalet.
 • Markeder og messer defineres som handelsnæring og ikke lenger som arrangement. Smittevernmessig forsvarlig drift skal dermed ligne på tiltakene i butikker.
 • Butikker skal tilrettelegge aktivt for avstand 1 meter, gode rutiner og tilgjengelighet for hygiene og ellers følges godkjent bransjestandarder for de ulike typer virksomheter som butikker og aktivitetssenter (treningssenter, fornøyelsesparker, bingohaller osv.), og tilby og oppfordre til frivillig registrering for gjester.
 • Toppidrett må følge idrettsforbundets regler og tillatelser når de er anerkjent av Helsedirektoratet, reglene kan endres annerledes enn gjenåpningstrinnene.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...