Nea Radio

Se opptak:

Stjørdal kommune om smittesituasjonen

Pressekonferanse: Kommuneadministrasjonen i Stjørdal kommune holdt mandag ettermidag en pressekonferanse om smittesituasjonen i kommunen. Fra venstre: Kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen, leder for etat omsorg Hans Fredrik Selvaag, kommunedirektør Tor Jakob Reitan, ordfører Ivar Vigdenes og leder for etat oppvekst Ann Kristin Geving. Foto: Runar Kjøsen

Mandag ettermiddag holdt administrasjonen i Stjørdal kommune en pressekonferanse om smittesituasjonen i kommunen. Den kan du se i opptak her.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2020 kl 15:54

- Kjære Stjørdalinger. For 10 dager siden inviterte kommunen til en dugnad. Den dugnaden har hatt effekt.

Slik innledet ordfører Ivar Vigdenes sin tale under dagens pressekonferanse. Før han understrekte at man likevel ikke er i mål. Uansett åpner nå kommunen gradvis for at man etterhvert skal komme seg til den "nye normalen".

Ga skryt til befolkningen

Ordføreren var svært opptatt av å gi skryt til Stjørdals innbyggere under sin tale.

- Jeg vil nok en gang takke både innbyggere og ansatte som har imponert meg kraftig i denne perioden. Sammen skal vi også fremover legge grunnlaget for det som er vårt felles mål: et best mulig samfunn for våre barn og våre eldre, med minst mulig helseplager og død. De ti dagene vi har lagt bak oss har gjort meg styrket i troen på at vi vil klare klare dette, sa han.

Åpner gradvis opp

Kommunen har nå såpass stor kontroll på smittesituasjonen at de begynner i det små, og gradvis åpner opp. Fra onsdag den 18. november starter man igjen opp med barne- og ungdomsidrett. Det innebærer også at kommunes idrettshaller og svømmeanlegg åpner opp igjen.

- Men vi ønsker ikke at det blir gjennomført kamper eller foretas noen matservering i tilknytning til disse ennå, sa ordføreren.

Fra førstkommende fredag, den 20. november åpner man også opp for at pårørende igjen kan besøke sine familiemedlemmer ved kommunens bosenter.

- Etat omsorg vil imidlertid bruke uken for på sin side å gjennomgå rutinene for besøkskontroll, og besøkskontrollen vil være skjerpet også i tiden framover, sa Vigdenes.

Ordføreren var bestemt på at målet med dette er at man skal komme tilbake til den nye normalen fra og med helga 28. - 29. november.

Se pressekonferansen i sin helhet her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...