Nea Radio

Stjørdal kommune bevilget næringsfond på 2,6 millioner

Torbjørn Berg Strømstad fra næringsavdelingen, varaordfører Ole Hermod Sandvik, næringssjef Jorulf Husbyn og Torhild Aarbergsbotten fra Proneo. Foto: Anette Fossmo

Håper næringslivet vil være med på å øke verdiskapning og arbeidsplasser.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2020 kl 21:54

På en pressekonferanse mandag ble det opplyst om at Stjørdal kommune har fått bevilget midler til et næringsfond på 2,6 millioner kroner. Midlene er kommer fra Kommunal- og Moderniseringsdepartementet som en del av krisepakken til næringslivet fase 3.

Stjørdal kommune har vært hardt rammet av arbeidsledighet grunnet Covid-19, og midlene skal legge til rette for økt aktivitet, sysselsetting og verdiøkning.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

Mulig å søke allerede i dag

Målgruppen for fondet er bedrifter og næringsaktører. Ettersom Stjørdal er en reiselivskommune, er mange arbeidsplasser hardt rammet av utfordringer knyttet til Covid-19, spesielt innen salg/service og reiseliv/transport.

Næringsfondet skal ikke kunne benyttes til normal drift, men er heller rettet mot bedrifter som kan komme raskt på banen med tiltak for å skape arbeidsplasser, skape omsetning og aktivitet. Hovedmålet er å motvirke de negative virkningene Covid-19 utbruddet har hatt på næringslivet.

Gladnyheten er at pengene allerede er på plass i Stjørdal kommune, så muligheten for å søke støtte er allerede tilgjengelig. Torbjørn Berg Strømstad fra næringsavdelingen i Stjørdal kommune forteller hvordan man lett kan søke.

- Inne på www.regionalforvaltning.no søker man opp Stjørdal Kommune, da får de opp et næringsfond Covid-19 fra Stjørdal kommune som er søkbart per i dag. Og de som lurer mer på dette kan kontakte Proneo for assistanse, forklarer Berg Strømstad.

Viktig å lage arbeidsplasser, fornye Norge og skape noe nytt!

For å få fortgang i søknadsprosessen er kriteriene satt nasjonalt, på den måten trenger ikke kommunen å bruke tid på å lage egne retningslinjer, da disse allerede er satt. Saksbehandlingen blir ivaretatt av samarbeidspartneren Proneo, som også har oversikt over andre støtteordninger som kan være hensiktsmessige for næringsaktører. Det finnes blant annet innovasjonspakker, som både nye innovatører og etablerte bedrifter kan søke på. Proneo sørger for å veilede bedriftene dit man passer best, slik at alle blir ivaretatt:

- Vi kommer også til å se på om det kanskje er andre områder den søknaden heller burde bli satt, eksempelvis forskningsfondet eller Innovasjon Norge, forklarer Torhild Aarbergsbotten fra Proneo.

- For eksempel større utviklingsprosjekt som oppfyller kriteriene, vil bli henvist dit [forskningsfondet og Innovasjon Norge] slik at de kan bistå de. Slik at resultatet blir best mulig for søker, legger hun til.

- Det er helt tydelig at staten ønsker at man skal skape flere arbeidsplasser, få opp verdiskapningen. Det å bruke den tiden vi er inne i nå til å skape noe nytt og fornye Norge er uomtvistelig viktig for myndighetene, avslutter hun.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...