Nea Radio

Stjørdal kjøper område på Frigården

Kjøper: Stjørdal kommune kjøper et privateid område på Frigården. Foto: Privat

Stjørdal kommune kjøper Frigårdsvegen 95 for å lette kommunens arbeid med å posisjonere seg som Trøndelags arrangemntskommune nr. 1.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kommunestyret i Stjørdal kommune vedtok torsdag å kjøpe Frigårdsvegen 95 for kr 6.500.000,-

– Satt i sammenheng med Stjørdals ambisjon om å være arrangemntskommune nr. 1 i Trøndelag, heter det i innstillingen fra rådmann Anne Kathrine Slungård.

– De siste store arrangementene på Frigården har avdekket en del behov som arrangørene ikke får dekket. Det gjelder blant annet lagring av materiell mellom arrangementene, og kontorfasiliteter, sier hun. I dag lagres mye utstyr rundt omkring mellom de forskjellige arrangementene. Dette er lite praktisk og vanskeliggjør å ha oversikt. I den forbindelse har rådmannen vært i kontakt med eier av eiendommen og kommet til en enighet om salget.

Frigårdsvegen 95 ligger mellom messeområdet og NAF-banen.

Tomten er på 5.680 kvm, og har to frittstående bygg; ett stort garasjebygg på ca. 1.138 kvm fordelt på 6 seksjoner og et lagerbygg med kontorer og sanitære rom på ca. 203 kvm.

Pr. i dag er det leieinntekter på kr 186.000,- på eiendommen. Ved utleie av hele eiendommen vil leieinntektene kunne øke vesentlig.

Videre heter det i innstillingen at å eie området vil lette arbeidet for de som holder arrangementene, samt frigi tid og ressurser til annet arbeid. Med de leieinntekter som er på eiendommen i dag samt fra ny utleie, blant annet fra arrangementsorganisasjonene, vil ikke ervervet være noen kostnad for kommunen.

Enighet

Det er investor Erik Schløsser-Møller som eier eiendommen i dag.

– Jeg ble tidligere i år kontaktet av varaordfører i Stjørdal, Ole Hermod Sandvik, med spørsmål om et mulig samarbeid vedrørende eiendommen, sier Schløsser-Møller til Nea Radio.

– Kommunen ønsket å legge til rette for videre utvikling av Frigården og ønsket en større mulighet for lokaliteter for arrangører som bruker området. Etter en viss dialog ble det avklart at kommunen så seg best tjent med å prøve å få kjøpt eiendommen og det ble derfor rekvirert en takst. Vi fant begge parter ut at taksten var i samme farvann som forventet. Det har ikke primært vært et ønske fra meg om å selge, men vi har landet på en løsning med en delvis tilbakeleie på noen arealer, slik vårt eget behov for lager blir dekket i noen år.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...