ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Stjørdal kjøper område på Frigården

Kjøper: Stjørdal kommune kjøper et privateid område på Frigården. Foto: Privat

Stjørdal kommune kjøper Frigårdsvegen 95 for å lette kommunens arbeid med å posisjonere seg som Trøndelags arrangemntskommune nr. 1.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Kommunestyret i Stjørdal kommune vedtok torsdag å kjøpe Frigårdsvegen 95 for kr 6.500.000,-

– Satt i sammenheng med Stjørdals ambisjon om å være arrangemntskommune nr. 1 i Trøndelag, heter det i innstillingen fra rådmann Anne Kathrine Slungård.

– De siste store arrangementene på Frigården har avdekket en del behov som arrangørene ikke får dekket. Det gjelder blant annet lagring av materiell mellom arrangementene, og kontorfasiliteter, sier hun. I dag lagres mye utstyr rundt omkring mellom de forskjellige arrangementene. Dette er lite praktisk og vanskeliggjør å ha oversikt. I den forbindelse har rådmannen vært i kontakt med eier av eiendommen og kommet til en enighet om salget.

Frigårdsvegen 95 ligger mellom messeområdet og NAF-banen.

Tomten er på 5.680 kvm, og har to frittstående bygg; ett stort garasjebygg på ca. 1.138 kvm fordelt på 6 seksjoner og et lagerbygg med kontorer og sanitære rom på ca. 203 kvm.

Pr. i dag er det leieinntekter på kr 186.000,- på eiendommen. Ved utleie av hele eiendommen vil leieinntektene kunne øke vesentlig.

Videre heter det i innstillingen at å eie området vil lette arbeidet for de som holder arrangementene, samt frigi tid og ressurser til annet arbeid. Med de leieinntekter som er på eiendommen i dag samt fra ny utleie, blant annet fra arrangementsorganisasjonene, vil ikke ervervet være noen kostnad for kommunen.

Enighet

Det er investor Erik Schløsser-Møller som eier eiendommen i dag.

– Jeg ble tidligere i år kontaktet av varaordfører i Stjørdal, Ole Hermod Sandvik, med spørsmål om et mulig samarbeid vedrørende eiendommen, sier Schløsser-Møller til Nea Radio.

– Kommunen ønsket å legge til rette for videre utvikling av Frigården og ønsket en større mulighet for lokaliteter for arrangører som bruker området. Etter en viss dialog ble det avklart at kommunen så seg best tjent med å prøve å få kjøpt eiendommen og det ble derfor rekvirert en takst. Vi fant begge parter ut at taksten var i samme farvann som forventet. Det har ikke primært vært et ønske fra meg om å selge, men vi har landet på en løsning med en delvis tilbakeleie på noen arealer, slik vårt eget behov for lager blir dekket i noen år.

Nøkkelord

ANNONSE