ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Overtok det nye helsehuset:

– Helt etter planen

Overtok det nye helsehuset: Fra venstre: Monicha Fanum fra ambulansetjenesten, helsehussjef Katarina Sederholm Hoff, Unni Røkke fra legevakta, enhetsleder Ann Sissel Helgesen ved DMS-senteret og prosjektleder for Stjørdal kommune Geir Arne Tronseth Foto: Runar Kjøsen

Mandag formiddag ble nye Stjørdal Helsehus overlevert fra entreprenøren Veidekke til Stjørdal kommune.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det nye helsehuset er på 10 000 kvadratmeter og skal romme det meste av helsetjenester i kommunen.

– Vi får 52 nye senger, legevakta, dialysen og poliklinikker, samt et lite samlingssted med kafeteria. I tillegg flytter ambulansen hit, så dette blir et helsehus for hele Stjørdal by, sier Geir Arne Tronseth som er prosjektleder for Stjørdal kommune.

Da planleggingen startet i 2018 satte de 1. februar 2021 som dato for overtakelsen. Dette prosjektet har gått på skinner.

– Vi er helt etter planen, sånn som vi planla det i februar 2018, sier Tronseth.

I starten av 2018 hadde man kun en plan om hva som skulle inn i det nye bygget, og ikke en eneste tegning var klar. Derfor er det ekstra gledelig for prosjektlederen at det har gått bra på flere områder. Stjørdal kommune har satt av 290 millioner til det ferdige helsehuset, og det ser ut til å holde.

– Vi ligger i rute også når det gjelder økonomien, sier Tronseth.

Nytt prosjekt på gang

Mandag møttes entreprenøren Veidekke, kommunen og de nye brukerne av helsehuset til åpningen. Her ble det også signert en overtakelsesprotokoll mellom entreprenør og byggherre. De to aktørene skal ikke skilles ennå, da et nytt prosjekt er på gang.

– Vi er i gang med nye Fosslia omsorgssenter nå. Det er samme gjengen som skal opp dit også, og der skal vi bygge et lignende prosjekt til samme sum, sier Tronseth.

Kommunens prosjektleder er godt fornøyd med både fremgang og det endelige resultatet for helsehuset, som nå står ferdig.

– Det har vært kjempeartig å vært med på dette prosjektet. Sammen med Veidekke har dette vært en fantastisk reise fra dag en, sier han.

Nøkkelord

ANNONSE