Nea Radio

Godt i gang:

Stjørdal Helsehus finner rytmen

Hektisk: Stjørdal Helsehus er fortsatt i oppstartsfasen og det betyr travle dager. Leder for helsehuset, Katarina Sederholm Hoff, ville ikke under noen omstendigheter ønsket seg noe annet. Foto: Anne Gundersen

Opp mot 120 pasienter er innom hver dag, 52 sengeposter har døgnbemanning og 104 ansatte holder hjulene i gang.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er yrende liv på nye Stjørdal Helsehus. Etter at bygget åpnet for pasienter i februar, er de ansatte nå i ferd med å finne seg til rette og rutinene begynner å falle på plass.

– Vi er fremdeles i oppstartsfasen, slik vil det bestandig være med en ny institusjon som dette, sier leder Katarina Sederholm Hoff.

– Men nå er vi godt i gang og jeg har stor tro på at vi skal ha fått alt på plass innen høsten.

Mini-sykehus

Stjørdal Helsehus er i realiteten et mini-sykehus som skal betjene behov hos innbyggere i hele Værnesregionen.

– Folk er nok enda ikke helt klar over alt de kan få utført her og dermed slipper å dra til Levanger for å gjøre. Katarina nevner tjenester som gynekolog, røntgen og laboratorier.

– Selv cellegiftbehandling kan du få utført her, forteller hun.

Praktbygg

I tillegg til å by på tjenester i toppklasse, er Stjørdal Helsehus også en pryd for øyet.

– Det er altså så flott her. Jeg gleder meg til restriksjonene i forbindelse med pandemien letter enda litt. Da oppfordrer jeg virkelig folk til å komme å se.

Når du kommer inn hovedinngangen går du direkte inn i kantina som ligger i et luftig atrium. Rommet er flere etasjer høyt og lyst, moderne treverk og store vindusflater gir et lett og særegent skandinavisk inntrykk.

– Det er mange fra kommunen som bidrar til at dette bygget skal være godt å oppholde seg i. Blant annet er det bygartneren som tar vare på alle plantene, som virkelig bidrar til at bygget ikke gir inntrykk av å være en tradisjonell institusjon, sier Katarina stolt.

Mennesker i fokus

Katarina er glødende opptatt av mennesker og at en skal trives på jobb.

– I mitt hode er det så enkelt som at om de ansatte trives, så trives pasientene. Ledelse er faget mitt og det er god ledelse som legger fundamentet for at alle skal ha det fint her.

Hun har tidligere hatt det frivillige vervet som frivillig-funksjonær for VM i rallycross på Lånke.

– En kan kanskje si at det er et sprang derfra og til å lede Stjørdal Helsehus, men for meg er prinsippene de samme. Det handler om at folk skal ha det bra og være motiverte i jobben.

Heldig

Katarina sier at hun nesten ikke kan få gitt utrykk for hvor godt hun trives i jobben.

– Jeg kan ikke fatte at at jeg får være med på denne reisen. Det er ikke alle forunt å få et helt nytt bygg av denne typen å bestyre. Jeg er virkelig verdens heldigste, sier Katarina Sederholm Hoff.

Hør intervjuet med Katarina Sederholm Hoff i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...