Nea Radio

Stjørdal faser ut engangsplast

Faser ut: Torsdag vedtok kommunestyret at Stjørdal skal fase ut all bruk av engangsplast. Foto: Anne Gundersen

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det var interpellasjonen fra Venstre omkring plastproblematikk og hvordan Stjørdal kommune skal behandle dette, som ble den heteste poteten i kommunestyret torsdag kveld. Og ikke fordi partiene var uenige.

– Det var mange her som viste motstand mot plast i kveld, sier interpellanten Ragna Straume (V). I interpellasjonen fremmet Straume forslaget om at Rådmannen skal komme med en utredning om hva Stjørdal kan gjøre for å bli en så plastløs kommune som mulig. Forslaget falt, men MDGs forslag om å fase ut engangsplast i kommunen, ble enstemmig vedtatt.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Merkelig

Leif Eggen (V) reagerer på stemmegivningen fra MDGs representant.

– Hun sa på talerstolen at hun var for både vårt forslag og det de selv fremmet. Men da det kom til votering, valgte hun å ikke stemme for det vi hadde foreslått. Det syntes jeg er merkelig, sier Eggen, som også reagerte på ordførerens innspill til saken. Heller ikke Vigdenes ga støtte til å la rådmannen utrede saken og mente at det ikke var nødvendig å pålegge rådmannen papirarbeidet dette ville medføre.

– På meg virker det som om ordføreren bare er ute etter å vinne saker selv og det mener jeg ikke er en ordfører verdig.

Forpliktelser

Anja Ristad (SV) stemte for forslaget i Venstres interpellasjon.

– Det er bra at engasjementet for å få bukt med plastikk øker, men jeg syntes argumentet med at dette blir for mye arbeid for rådmannen blir søkt, når vi nettopp har pålagt rådmannen å søke fylkesmannen på vegne av hele handelsstanden om tillatelse til å holde søndagsåpent under Landsskytterstevnet, sier hun.

Papirarbeid

Ordføreren er ikke bekymret over kritikken.

– Vi kan skrive handlingsplaner så blekket spruter, men her er det viktig å bruke ressurser der vi får mest igjen for det. Derfor mener jeg det er viktig at vi tar dette gradvis og begynner med tiltak i egen organisasjon, sier Vigdenes.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...