Nea Radio

SV fikk medhold i kommunestyret:

Stjørdal får ny rasismeplan

Anja Ristad er leder for Stjørdal SV. Foto: Anne Gundersen

Kommunedirektøren har fått bestillingen på skrivebordet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Dette ser vi som en stor seier, sier leder i Stjørdal SV, Anja Ristad.

Hun viser til at planen kommunen har for å håndtere rasisme ble forfattet i 1999.

– Det er lenge siden og samfunnet er svært endret siden den gang.

– I tillegg er det slik at de som utarbeidet denne planen er etnisk norske voksne, og det er helt klart en svikt ved det planverket vi har i dag.

Som lærer har hun selv ofte savnet en manual som beskriver hvordan en skal håndtere situasjoner som oppstår nærmest daglig i skolen.

– Nå håper jeg at vi kan utvikle et verktøy for løse denne type hendelser på en best mulig måte. Dette vil være til hjelp for både lærere, ansatte i kommunen og andre voksenpersoner som har et direkte ansvar her.

Ristad mener at de som er best rustet til å si noe om rasisme i Stjørdal, er mennesker som opplever det på kroppen.

– Sammen med en gruppe ungdommer er jeg involvert i Antirasisme Stjørdal. Disse ungdommene forteller om nærmest daglige hendelser og har ofte gode løsninger på hvordan lærere og andre bør møte denne typen konflikter. Derfor blir det naturlig for meg at disse får komme med innspill og at disse innspillene tas alvorlig.

Antirasisme Stjørdal er i ferd med å utvikle en serie foredrag som skal holdes i skolen.

– Vi regner med å være klare på nyåret og jeg vil tro at disse foredragene kan være viktige i dette arbeidet.

Ristad forventer at kommunedirektøren ser nødvendigheten av å utvikle en rasismeplan i Stjørdal.

– Det innebærer å sette i gang arbeidet så raskt som mulig og at tidsfristen som er satt til våren 2021 blir holdt.

Hør intervjuet med Anja Ristad i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...