Nea Radio

Anne Kathrine Slungård blir Stjørdals siste rådmann:

Stjørdal får kommunedirektør

Historisk: Anne Kathrine Slungård blir Stjørdals siste rådmann. Når en ny person kommer på plass i stillingen, blir tittelen kommunedirektør. Foto: Anne Gundersen

– Det måtte en kvinne til, sier Anne Kathrine Slungård. Hun er Stjørdal kommunes siste rådmann.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.12.2019 kl 13:42

Kommunestyret i Stjørdal har bestemt at fra nå skal kommunen ha kommunedirektør og dermed er tittelen rådmann historie. Dagens rådmann, Anne Kathrine Slungård, er ansatt som direktør i Trondheim symfoniorkester og det er i forbindelse med nyansettelse at tittelen nå endres.

– Jeg er blir dermed Stjørdals siste rådmann. Det måtte faktisk en kvinne til, ler Slungård.

Ønsket forslag

I sitt første år som rådmann i Stjørdal, i 2017, holdt Anne Kathrine Slungård tale under 8. marsmarkeringen i Kimen.

– Vi har kommet langt, sa hun den gangen.

– Men jeg har fremdeles en tittel som er kjønnsbestemt. Dersom noen har forslag til en litt mer nøytral tittel så tar jeg gjerne imot.

Ikke representativt

Både Rødts Tor Helge Rimul og SVs Anja Ristad gikk på talerstolen og mente at det ble feil at ansettelsesutvalget besto av bare menn.

– Utvalget består av ordfører, varaordfører og gruppeleder i Arbeiderpartiet og alle disse er menn. Dersom det ikke er mulig å erstatte en av disse med en kvinne, så ønsker vi å utvide utvalget med to medlemmer og at disse to er kvinner, sa Ristad.

Tilfeldig

Varaordfører Ole Hermod Sandvik presiserte at han har forståelse for synet men at det er tilfeldigheter som har ført til denne skjevheten i kjønnsbalansen.

– Under forrige ansettelsesprosess ble det reagert på at utvalget var for stort og at dette hindret prosessen. Derfor er det vedtatt at utvalget skal bestå av ordfører og varaordfører, samt leder av det største opposisjonspartiet, nemlig Arbeiderpartiets Jan Inge Kaspersen. SVs forslag om å utvide komiteen falt under votering.

Rømo konstituert

Assisterende rådmann, Tore Rømo, er konstituert som kommunedirektør og tar over etter at Slungård slutter litt utpå nyåret. Rømo ble ansatt i stillingen som assisterende rådmann i september i år.

Kommunestyret vedtok at den nye kommunedirektøren skal være på plass innen 1. august 2020.

Vakkert: Opera Trøndelag, med direktør Lars Eggen og Maren, Lina og Ylva Kristin fra operaskolen, stakk innom kommunestyret og bød på blant annet O helga natt. Foto: Anne Gundersen

Avslutning

Dagens kommunestyremøte er det siste før jul, dermed ble det bydd på både julelunsj og kulturelle innslag. Direktør for Opera Trøndelag, Lars Eggen, stakk innom sammen med elever fra operaskolen og skapte herlig julestemning med blant annet O helga natt.

– Tenk det, Anne Kathrine, at nå blir vi snart kollegaer, sa Lars Eggen.

– Vel, kvitterte ordfører Ivar Vigdenes.

– Trondheim Symfoniorkester er vel og bra, men det er jo ikke Opera Trøndelag, da.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...