ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Syv nye tilfeller:

– Stjørdal står i et nytt smitteutbrudd

Utbrudd: Kommuneoverlege i Stjørdal, Leif Edvard Muruvik Vonen, bekrefter at kommunen nå står i et nytt smitteutbrudd. Foto: Anne Gundersen

Mellom 300 og 500 personer er i ventekarantene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2021 kl 04:31

ANNONSE
Annonse

Torsdag 08.04.21 har kommunen fått bekreftet 7 positive koronatester, hvorav 6 tilhører et nyoppdaget utbrudd. Dette utbruddet ser ut til å ha en kilde på Østlandet. Det skriver kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen i en pressemelding på vegne av kommunen tirsdag kveld.

Smittesporingsteamet har i kveld fått navn på 60-70 nærkontakter, og har ennå ikke rukket å ha muntlig kontakt med alle.

– Vi øker opp kapasitet til testing i morgen for å ta unna et stort antall. Dette er viktig for å få full oversikt. Ventekarantene er pålagt for husstanden til alle nærkontakter.

– I tillegg har vi bedt om at skoleklassene eller nærkontakter på arbeidsplassene til de som må i karantene også går i ventekarantene i morgen.

Dette fører til at mellom 300 og 500 personer blir bedt om å holde seg hjemme fra skoler og barnehager. Rektorer og styrere har sendt ut beskjed til de aktuelle gruppene seint tirsdag kveld.

Kommunens hjemmeside oppdateres med informasjon om antall som tester positivt i dagene som kommer.

ANNONSE