Nea Radio

Stilte mobberkrav til politikerne

Flytt mobberen: Representanter fra Malvik ungdomsråd, Jørgen Enoksen og Kristin Nybrodahl, ba politikerne om å ta grep om mobbing i kommunestyret mandag. Foto: Anne Gundersen

Ungdomsrådet i Malvik holdt mandag apell for kommunestyret. Kravet er at mobber skal bytte skole, ikke offeret.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.01.2018 kl 13:00

Torsdag holdt leder i Malvik ungdomsråd, Jørgen Enoksen, sammen med styremedlem i ungdomsrådet, Kristin Nybrodahl, en appell til kommunestyrets medlemmer.

– Vi ønsker at Malvik skal bli den strengeste i klassen når det gjelder mobbing, sier Enoksen. Ungdata-undersøkelsen viser at 6 % av ungdomsskoleelever i Malvik oppgir å bli mobbet minst en gang hver 14. dag, mens 4 % oppgir å oppleve dette minst en gang i måneden.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Høye tall

Kristin Nybrodahl sier at det som høres ut som små prosenter, i virkeligheten oversettes til store tall i kommunen.

– Til sammen mobbes rundt 10 % av ungdomsskoleelever i Malvik minst en gang i måneden. Det utgjør 55 av kommunens 550 elever på ungdomstrinnet. Det kan vi ikke leve med.

Flytt mobberen

Det gies rom i lovverket for at både den som blir mobbet og den som mobber kan bytte skole.

– Men dette er skissert som siste utvei, sier Enoksen.

– Det vi ønsker er at man i Malvik skal bytte ut ordet "kan" med ordet "skal" og at det er mobberen som skal flyttes, ikke offeret.

Reaksjoner

– Vi innser at vi kommer til å få reaksjoner dersom vårt forslag om å flytte mobbere går gjennom, men det får bare komme, sier Enoksen.

– Vi håper at politikerne som er tilstede her i dag vil samarbeide og gjennomføre det vi foreslår. Vi er fremtiden og vi forventer å bli hørt.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...